Δύο εκρήξεις, μία σε εμπορικό κέντρο και άλλη μία κοντά σε τζαμί, σημειώθηκαν στην πόλη Τζος της κεντρικής Νιγηρίας, σκοτώνοντας 44 άτομα και τραυματίζοντας 47.

Οι εκρήξεις αυτές που σημειώθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έρχονται να προστεθούν σε σειρά αιματηρών επιθέσεων που πλήττουν από την Τετάρτη τη βορειοανατολική χώρα, με τις Αρχές να αποδίδουν την ευθύνη στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά σε στάση λεωφορείου και στο πανεπιστήμιο της Τζος και η δεύτερη τέσσερα λεπτά αργότερα κοντά σε τζαμί στο οποίο προσεύχεται πολύ κόσμος.

Η Τζος, πρωτεύουσα της πολιτείας Πλατό που μαστίζεται από βαθιά θρησκευτική διχόνοια, αποτελεί στόχο επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ. Τον Φεβρουάριο, διπλή επίθεση σε σταθμό λεωφορείων είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων.

Η Μπόκο Χαράμ δεν σταματά να κλιμακώνει τις επιθέσεις στη βόρεια Νιγηρία μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Μουχαμαντού Μπουχάρι στις 29 Μαΐου. Από την ημέρα εκείνη σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πυρά, εκρήξεις και επιθέσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

(Φωτογραφία αρχείου)