Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποίησε χθες 16 αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ράκα, το κυριότερο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του.

«Τα σημαντικά αεροπορικά πλήγματα διεξήχθησαν για να στερήσουν από το Ντάες (άλλη ονομασία του ΙΚ) τη δυνατότητα να μετακινεί στρατιωτικό υλικό σε όλη τη Συρία και προς την κατεύθυνση Ιράκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο αντισυνταγματάρχης Τόμας Γκίλεραν.

Επρόκειτο για μια «από τις πιο σημαντικές εμπλοκές που έχουμε διεξαγάγει μέχρι σήμερα στη Συρία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, η οποία «μείωσε τη δυνατότητα του Ντάες να μετακινεί» υλικό και προσωπικό «από τη Ράκα» προς άλλες τοποθεσίες, συνέχισε.

Μαχητικά αεροσκάφη του συνασπισμού «ενεπλάκησαν επιτυχώς εναντίον πολυάριθμων στόχων» στη Ράκα, τη de facto πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, καταστρέφοντας κτίρια που χρησιμοποιεί το ΙΚ και οδικούς άξονες, πρόσθεσε ο ίδιος. Τα πλήγματα «συνέθλιψαν σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία κίνησης των τρομοκρατών», εκτίμησε ο αντισυνταγματάρχης Γκίλεραν.