Στους 38 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο στις Φιλιππίνες, όπου το πλοίο «Kim Nirvana», που μετέφερε 187 επιβάτες, αναποδογύρισε και βυθίστηκε λίγα λεπτά αφού έφυγε από το λιμάνι Όρμοκ Σίτι.

Συνολικά διασώθηκαν 134 άτομα, ενώ 15 αγνοούνται, με την επιχείρηση διάσωσης να συνεχίζεται με προσωπικό της ακτοφυλακής, ένα πλοίο του ναυτικού των Φιλιππινών και δύο αεροπλάνα της αεροπορίας.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΙΕΣ PHILIPPINES_FERRY2 PHILIPPINES_FERRY3 PHILIPPINES_FERRY4 PHILIPPINES_FERRY5 PHILIPPINES_FERRY6 PHILIPPINES_FERRY7 PHILIPPINES_FERRY8 PHILIPPINES_FERRY9Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ακτοφυλακής σε τοπικό ραδιόφωνο, η επίσημη έρευνα για την αιτία του ναυαγίου θα ξεκινήσει σήμερα, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως μπορεί να ευθύνεται η απότομη στροφή που έκανε το πλοίο αμέσως μετά την έξοδό του από το λιμάνι, στη περιοχή Λέυτε, νότια της πρωτεύουσας Μανίλα.

Πανικόβλητοι επιβάτες έσπευσαν στη δεξιά πλευρά του πλοίου, δίνοντας στο πλοίο μια κλίση σιγά-σιγά πριν αρχίσει να βουλιάζει, είπε ο εκπρόσωπος, Αρμάντ Μπαλίλο. «Το πλοίο μετέφερε τσιμένο και ρύζι αλλά δεν φαινόταν να ήταν υπερφορτωμένο», πρόσθεσε.