Την ώρα που το Grexit για άλλους είναι πάνω στο τραπέζι ενώ για άλλους παραμένει αδιαπραγμάτευτο, στην Γερμανία κυκλοφόρησαν τα πρώτα δείγματα της ομώνυμης βότκας, ιδέα ενός ευφάνταστου επιχειρηματία της χώρας.

Ο επιχειρηματίας Ούβε Ντάλχοφ από το Χαμ είχε αναφέρει τα σχέδιά του πριν από μερικές ημέρες και είχε διευκρινίσει πως το περίφημο ποτό θα απευθύνεται στους λάτρεις της βότκας και όχι μόνο.

Όπως είχε αναφέρει την ιδέα για ένα αλκοολούχο ποτό με την ονομασία …Grexit, είχε δώσει η συνεχής ενασχόληση των πολιτικών, των μέσων ενημέρωσης και των αγορών με την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ενώ όπως σημείωνε, είχε ήδη κατοχυρώσει την επωνυμία, είχε βρει την συνταγή του ποτού – βότκα και λεμόνι 16 βαθμών – και έλειπε μόνο η εμφιάλωση και οι ετικέτες. Τώρα πλέον που όλα είναι έτοιμα μπορεί και φιγουράρει περιχαρής με ένα Grexit σε κάθε χέρι.

Grexit

Στην ετικέτα του ποτού, η οποία διαπνέεται από γερμανικό χιούμορ, εικονίζεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρας, και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, οι οποίοι τσουγκρίζουν γελώντας τα ποτήρια τους την ώρα που από πάνω  τους, με φόντο μια ευρωπαϊκή σημαία, τους παρακολουθεί σκυθρωπή η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

grexit
«Θέλαμε να κάνουμε σάτιρα. Εδώ και πέντε χρόνια το μόνο που γίνεται είναι να μετατίθεται χρονικά το ελληνικό πρόβλημα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τους Έλληνες, αφού αυτοί είναι οι περισσότερο χαμένοι από την κρίση», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο επιχειρηματίας.

Grexit2