Όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο, από το χέρι ενός άντρα αποστραγγίζεται μια ποσότητα υγρού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει ενέσεις με μείγμα οινοπνεύματος και λαδιού προκειμένου να «φουσκώσει» τους μύες του. Όπως αναφέρει βρετανικό μέσο, οι αθλητές του μπόντι μπίλντιγκ ρισκάρουν την υγεία τους ακολουθώντας τέτοιες πρακτικές, με ιδιαίτερα επικίνδυνες ενέσιμες ουσίες.

Οι ενέσεις δεν ενισχύουν τη δύναμη των μυών, απλά τους διογκώνουν με αποτέλεσμα να έχουν τη μορφή που βλέπετε στις φωτογραφίες. Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από τον διεθνή τύπο, πολλοί κάνουν ενέσεις με ορυκτέλαιο, μαζί με μικρές ποσότητες οινοπνεύματος και  αναισθητικού. Η ουσία αυτή είναι γνωστή ως Synthol και σύμφωνα με διάφορα blogs με εξειδίκευση στο  bodybuilding, η ενέσιμη ουσία αποτελείται από λάδι, και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μαζί με ένα παυσίπονο… Η πρακτική αυτή είναι αρκετά δημοφιλής στην Βραζιλία, από όπου και η προέλευση του βίντεο.

Οι γιατροί προειδοποιούν γι αυτή την τρέλα καθώς όπως αναφέρουν, μπορεί να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, σε λοιμώξεις και στην ανάπτυξη κυστών στους μύες. muscl1