Μάχη με το θάνατο δίνει εδώ και χρόνια μία νεαρή γυναίκα στη Βρετανία που έφτασε στο σημείο να μην τρώει απολύτως τίποτα από τα 10 της χρόνια, να γυμνάζεται 12 ώρες τη μέρα και τελικά να πάθει έμφραγμα στα 17 της.

Η 24χρονη σήμερα γυναίκα περιγράφει την ιστορία της και συγκλονίζει. Είχε πέσει θύμα bulling στο σχολείο, καθώς οι συμμαθητές της είχαν καταλάβει το πρόβλημά της και την κοροϊδευαν λέγοντας τη χοντρή, ενώ παραδέχεται ότι ακόμη και όταν έπαθε έμφραγμα δεν καταλάβαινε τη σοβαρότητα του προβλήματος της.

Όπως λοιπόν περιγράφει η ίδια, στην ηλικία των 10 χρονών άρχισε δίαιτα κόβοντας τα λιπαρά και οτιδήποτε περιείχε ζάχαρη.

Η ανορεξία είναι μία πάθηση που αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα μπορεί και να είναι μοιραία.

Για παράδειγμα, η ανορεξία αδυνατίζει το μυ της καρδιάς, ο οποίος είναι πολύ ευαίσθητος. Αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η γυναίκα διηγείται πώς πίεζε τον εαυτό της να της αρέσει ο σκέτος καφές, επειδή της είχαν πει ότι κόβει την όρεξη. Ξυπνούσε στις 4 το πρωί και ξεκινούσε γυμναστική στις 5 το πρωί, συχνά για 12 ώρες.

Στα 16 της διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία όταν λιποθύμησε στο σχολείο από την πείνα και οι καθηγητές της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Όταν οι συμμαθητές της έμαθαν για το πρόβλημά της αντί να της συμπαρασταθούν την κορόιδευαν. Τότε, όπως λέει, σταμάτησε να τρώει επειδή ήθελε να γίνει αόρατη.

Στα 17 έπαθε έμφραγμα πηγαίνοντας στο γιατρό, στον οποίο την είχαν αναγκάσει οι γονείς της να πάει για θεραπεία. Ξύπνησε στην εντατική.

Παρότι έβαλε λίγο βάρος, επέστρεψε στα γνωστά, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο ολόκληρη την τελευταία χρονιά στο σχολείο.

Χρειάστηκαν άλλα 4 χρόνια για να αρχίσει να λέει στον εαυτό της ότι δε γινόταν να συνεχίσει έτσι. Έκανε μπείμπι σίττινγκ σε παιδάκια, τα οποία τη θαύμαζαν και δεν ήθελε να τη βλέπουν σε αυτή την κατάσταση.

Πλέον ζει μία πιο φυσιολογική ζωή και, όπως λέει, έχει φίλους που τη βοηθούν να μην ξανακυλήσει.

student1 student2 student3 student4 student5student0student6