Στις μάχες που έγιναν σήμερα μεταξύ του στρατού και των φερόμενων μαχητών της Αλ Κάιντα, οι οποίοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ζιντζιμπάρ, πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή: «πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν στις σφοδρές μάχες». Επιπλέον, 18 στρατιώτες τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, ένοπλα στοιχεία, τα οποία φέρεται ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Ζιντζιμπάρ, κύρια πόλη της επαρχίας Αμπιάν, έπειτα από τις μάχες που έγιναν με τις κυβερνητικές δυνάμεις, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι χθες και προχθές.

Αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Άλι Μόχζεν αλ Άχμαρ, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των αντικαθεστωτικών το Μάρτιο, κατηγορούν τον πρόεδρο Σάλεχ ότι «παρέδωσε την επαρχία Αμπιάν στις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες» και του προσάπτουν ότι θέλει να «διχάσει τον στρατό της Υεμένης». Παράλληλα οι αξιωματικοί καλούν τις μονάδες που είναι ακόμη πιστές στον πρόεδρο να συσπειρωθούν με το κίνημα αμφισβήτησης.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη μεταξύ των ανδρών του φυλάρχου σεΐχη Σάντεκ αλ Άχμαρ και τις δυνάμεις που είναι πιστές στο Σάλεχ.