Τέσσερα εκατομμύρια λουκουμάδες και 20 τόνοι χαλούμι έχουν καταναλωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια του διήμερου «Ελληνικού Πανηγυριού», το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στο Μάσγκρέϊβ Παρκ του Μπρίσμπαν.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πλήρωσαν είσοδο οκτώ δολάρια και παρακολούθησαν την εκδήλωση του Σαββάτου, ενώ αντίστοιχοι συμμετείχαν την Κυριακή, παρά τη βροχή που έπεσε τις πρωϊνές ώρες.

Οι επισκέπτες, ανάμεσά τους και η πρωθυπουργός του Κουϊνσλαντ, Άννα Μπλάϊ, υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι, γεύτηκαν ελληνικές νοστιμιές, άκουσαν ελληνική μουσική, παρακολούθησαν παρουσίαση παραδοσιακών χωρών και γενικά απόλαυσαν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, βαμμένο στα ελληνικά χρώματα.

Στον χώρο της διοργάνωσης στήθηκαν 30 περίπτερα, που παρουσίαζαν την κουζίνα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα τουριστικά αξιοθέατα από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Από τις εκθέσεις ξεχώρισε η φωτογραφική με θέμα την Ιστορία της Μικράς Ασίας και την εγκατάσταση μικρασιατών προσφύγων στο Μπρίσμπαν το 1922.