Η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 χαρακτηρίστηκε ως η μέρα που άλλαξε τον κόσμο, καθώς εισήγαγε την ανθρωπότητα στο πιο εφιαλτικό πρόσωπο του 21ου αιώνα: εκείνο της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Εκείνη την ημέρα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατάφερνε να «γονατίσει» τις ΗΠΑ, πυροδοτώντας ένα πρωτοφανές κλίμα τρόμου σε όλο τον πλανήτη. Δέκα σχεδόν χρόνια μετά την τρομακτική επίθεση, ο νούμερο ένα καταζητούμενος τρομοκράτης πέφτει νεκρός ύστερα από επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Πακιστάν.

Η επίθεση χρεώθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, η οποία προετοίμαζε μυστικά το χτύπημα στην «καρδιά» της υπερδύναμης.

Σήμερα όμως, στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο κομμάτι του αμερικάνικου λαού, αμφισβητεί σοβαρά την «επίσημη εκδοχή» του περιστατικού της 11ης Σεπτεμβρίου. Ίσως κανένα άλλο γεγονός στην παγκόσμια θεωρία να μην έχει δημιουργήσει τόσες πολλές θεωρίες συνωμοσίας όσο το χτύπημα των Δίδυμων Πύργων και του Πενταγώνου.

Η θεωρία των «4.000 εβραίων»

Η πιο διαδεδομένη από αυτές μεταδόθηκε αρχικά από αραβικό δορυφορικό δίκτυο και έλεγε πως 4.000 Εβραίοι δεν παρουσιάστηκαν στην εργασία τους στη περιοχή των δίδυμων πύργων τη μοιραία μέρα. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία συνωμοσίας η Μοσάντ, η οποία γνώριζε για την επικείμενη επίθεση, επικοινώνησε με έναν προς ένα τους αμερικανοεβραίους που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους και ζήτησε να μην πάνε στην εργασία τους.


Εσωτερικό «πραξικόπημα ;

Μία άλλη θεωρία συνωμοσίας κάνει λόγο για «εσωτερικό πραξικόπημα» που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ, για την ανακατανομή της ισχύος προς όφελος των φιλοπόλεμων «γερακίων» και των νεοσυντηριτικών ελίτ της χώρας.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Μπους γνώριζε για την επίθεση αλλά δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε στο λαό μια τρομοϋαστερία ώστε να τον αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα και να τον πείσει για την αναγκαιότητα μίας άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής στο Ιράκ.

Η κηροζίνη δεν προκάλεσε την έκρηξη

Άλλες θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι πτώση των Δίδυμων Πύργων οφείλεται σε «ελεγχόμενη έκρηξη» και όχι σε πυρκαγιά που προκάλεσε η κηροζίνη των αεροσκαφών.

Μία ομάδα επιστημόνων ερεύνησε τα συντρίμμια των δίδυμων πύργων και διαπίστωσε πως αυτά περιέχουν στοιχεία ίδια με εκείνα των εξελιγμένων εκρηκτικών υλικών που κατασκευάστηκαν σε αμερικανικά εργαστήρια, το χρονικό διάστημα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου. Η σκόνη από τα χαλάσματα που αναλύθηκε περιέχει ίχνη εκρηκτικής ύλης, γεγονός που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε από την πρόσκρουση των αεροσκαφών, ούτε από κάποια φυσική αιτία.

Το συμπέρασμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει ισχυρισμό του αμερικανικού Geological Survey, που μιλάει για υψηλές συγκεντρώσεις σφαιριδίων σιδήρου που βρέθηκε στη σκόνη των χαλασμάτων και τα οποία απαιτούν θερμοκρασίες πολύ πιο υψηλές από αυτές που πετυχαίνει η καύση αεροπορικού καυσίμου, ή μια πυρκαγιά κτιρίου, για να σχηματιστούν.

Σύμφωνα, πάντως, με τα επίσημα στοιχεία του NIST, (National Institute of Standards and Technology), οι Πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε η κηροζίνη των αεροπλάνων.

Κεφάλια δαιμόνων μέσα από τους καπνούς

Mερικές ημέρες μετά την τραγωδία, κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ ορισμένες φωτογραφίες που έδειχναν να βγαίνει από τους Δίδυμους Πύργους καπνός που έμοιαζε με κεφάλια δαιμόνων. To Associated Press επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον μία από τις φωτογραφίες αυτές είναι αυθεντική. Η εξήγηση όμως που δίνεται είναι πως πρόκειται για οπτική απάτη.

Το χτύπημα στο Πεντάγωνο

Το Πεντάγωνο, δε χτυπήθηκε από επιβατικό αεροσκάφος, αλλά από πύραυλο Κρουζ, που εκτοξεύτηκε, μάλιστα, κατά τους συνωμοσιολόγους, «από τοποθεσία του κρατικού συστήματος». Η θεωρία φαίνεται να καταρρέει εύκολα, καθώς υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το αεροπλάνο να πέφτει επάνω στο κτίριο και στο σημείο της καταστροφής βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν με DNA οι σοροί των επιβατών και των μελών του πληρώματος της πτήσης 77 της American Airlines.

Οι «διαβολικές» συμπτώσεις των αριθμών

– Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η μέρα του χρόνου: 2+5+4 = 11
– Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μένουν 111 μέρες για το τέλος του χρόνου
– Δίδυμοι Πύργοι – δίπλα δίπλα φαίνονται σαν τον αριθμό 11
– Το πρώτο αεροπλάνο που χτύπησε τους πύργους ήταν η Πτήση 11 από τις American Airlines ή AA – A=το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου οπότε ξανά έχουμε 11:11
– Πολιτεία της Νέας Υόρκης – Η 11η Πολιτεία που προστέθηκε στην ένωση
– New York City (πόλη της Νέας Υόρκης) – 11 γράμματα
– Afghanistan (Αφγανιστάν) – 11 γράμματα
– The Pentagon (Το πεντάγωνο) – 11 γράμματα
– Ramzi Yousef – 11 γράμματα (καταδικάστηκε για την ενορχήστρωση της επίθεσης στους δίδυμους πύργους το 1993)
– Πτήση 11 – 92 επιβαίνοντες – 9 + 2 = 11
– Πτήση 77 – 65 επιβαίνοντες – 6 + 5 = 11
– Ο ταχυδρομικός κώδικας για τη Νέα Υόρκη είναι 10001

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Νέα Υόρκη, καθώς και όλος ο κόσμος «παγώνει», όταν στις 08.45πμ, ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη.

Το κτίριο, πάνω από τον 75ο όροφο, τυλίγεται στις φλόγες, δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ άλλοι πηδούν στο κενό για να… σωθούν.

Στο σημείο έφτασαν τα σωστικά συνεργεία, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στις 09.03 τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Ομως, οι τρομοκράτες, δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο τους. Στις 9.43 πμ, η πτήση 77 της American Airlines, που είχε ξεκινήσει από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Λος Αντζελες, με 65 επιβάτες, προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει.

Ένα ακόμα αεροσκάφος της American Airlines που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ με προορισμό το Λος Άντζελες, είχε καταληφθεί επίσης από τρομοκράτες, ωστόσο εικάζεται ότι τα σχέδιά τους ανέτρεψαν οι επιβάτες, που εξεγέρθηκαν με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να καταπέσει περίπου 100 χλμ ανατολικά του Πίτσμπουργκ.



Η 11η Σεπτεμβρίου σε αριθμούς

Συνολικός αριθμός νεκρών: 2.819
Αριθμός νεκρών στον Πύργο Ένα: 1.402
Αριθμός νεκρών στον Πύργο Δύο: 614
Αριθμός κρατών που έχασαν πολίτες κατά τις επιθέσεις: 115
Αναλογία νεκρών ανδρών/γυναικών: 3/1
Αριθμός παιδιών που έχασαν κάποιον γονέα : 3.051
Ποσοστό Αμερικανών που είχαν γνωστό ή συγγενή στους Δίδυμους Πύργους: 20%
Τόνοι συντριμμιών που απομακρύνθηκαν από το σημείο: 1.506.124
Οικονομικές απώλειες της Νέας Υόρκης μετά την 11η Σεπτεμβρίου: 105 δισ. δολάρια
Ποσό χρημάτων σε δωρεές: 1,4 δισ. δολάρια
Αριθμός των Αμερικανών που άλλαξαν το μέσο μεταφοράς από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο το 2001: 1,4 εκατομμύρια
Αριθμός πολιτών που υποφέρουν από μετατραυματικό στρες: 422.000

Δείτε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας από το newsbeast.gr