Εκατοντάδες Σύροι διαφεύγουν σήμερα πεζοί από τη χώρα τους προς το γειτονικό βόρειο Λίβανο και λένε πως ταραχές ξέσπασαν στη μεθοριακή συριακή πόλη Ταλ Καλάχ (δυτική Συρία), σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρίσκεται σε ένα σημείο διέλευσης στη μεθόριο.

Οι Σύροι που διαφεύγουν, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά που μεταφέρουν στρώματα και μερικά αγαθά, έφτασαν στο Λίβανο από την ανεπίσημη διάβαση που βρίσκεται στη μεθοριακή περιφέρεια του Ουάντι Χάλεντ.

Ο Μαχμούντ Χαζάαλ, πρώην δήμαρχος της λιβανικής πόλης Μκαϊμπλέχ που βρίσκεται στη μεθόριο, δήλωσε ότι περίπου 700 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα για να καταφύγουν σε συγγενείς τους στο Λίβανο.

«Μερικοί διέφυγαν χθες το βράδυ, όμως η ροή αυξήθηκε πραγματικά σήμερα το πρωί, από τις 8», δήλωσε ο Χαζάαλ. «Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που διαφεύγουν έχουν οικογένεια στην περιοχή του Ουάντι Χάλεντ».

Μια επίσημη συνοριακή διάβαση ανάμεσα στη Συρία και το Λίβανο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την Μκαϊμπλέχ, όμως σύμφωνα με τους ανθρώπους που διαφεύγουν, η συριακή οδός που οδηγεί εκεί έχει κλείσει με πέτρες και λάστιχα που εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να προσεγγίσουν.