Δωμάτια σπηλιές, κελιά, καλύβες ακόμα και αποχετευτικοί σωλήνες που έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες επιχειρούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των τουριστών που ενδιαφέρονται να ζήσουν μια άκρως πρωτόγνωρη εμπειρία.

Τοίχοι, έπιπλα και σκεύη είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από πάγο, γι’ αυτό και είναι ανοιχτό μόνο τη χειμερινή σεζόν αφού κάθε άνοιξη το ξενοδοχείο IceHotel στη Σουηδία απλώς λιώνει!

Δωμάτια σωσίβια που ξεκίνησαν ως έργο τέχνης και κατέληξαν σε ξενοδοχείο προσφέροντας την απαραίτητη δόση περιπέτειας στη Χάγη.

Πώς θα σας φαινόταν να μείνετε σε ένα σωλήνα αποχέτευσης; Αν το βρίσκετε ενδιαφέρον, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα ταξίδι στην Αυστρία, στο Das Park Hotel.

Και όμως! Αυτή η προχειροφτιαγμένη καλύβα μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες ανέσεις για όσους επιχειρήσουν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους στη μέση του δάσους, στο Kolarbyn της Σουηδίας!

Αμέτρητους επισκέπτες προσελκύει κάθε χρόνο το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Καππαδοκία, που το επιλέγουν για να περάσουν λίγες μέρες μέσα στα… βράχια.

Η κατοικία της αυτοκράτειρας Ματθίλδης που μετρά 9 αιώνες, μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή για να καταλήξει τελικά σε ξενοδοχείο αλλά και εμπορικό κέντρο με την ονομασία Oxford Castle.