Η εκρηκτική ουκρανή νοσηλεύτρια του λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, η οποία πάντα τον συνόδευε, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της, σύμφωνα με συνέντευξη της κόρης της που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, σύμφωνα με τηλεγραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα το WikiLeaks, είναι ένα μέλος από μια μικρή ομάδα ουκρανών νοσηλευτριών που περιθάλπει το συνταγματάρχη Καντάφι.

Σύμφωνα με ένα τηλεγράφημα, το οποίο εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη αφού οι αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν τις διευθετήσεις για το ταξίδι του Καντάφι στη Νέα Υόρκη το 2009, ο λίβυος ηγέτης ταξίδευε πάντα με τη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, Γκαλίνα Κολοτνίτσκα. Μάλιστα η Κολότνιτσκα στο τηλεγράφημα χαρακτηρίζεται ως «χυμώδης» ξανθιά.

Η κόρη της Γκαλίνα Κολοτνίτσκα δήλωσε ότι η μητέρα της έχει σοκαριστεί από τις βιαιότητες που σημειώνονται στη Λιβύη και σκοπεύει να επιστρέψει στην Ουκρανία και πρόσθεσε «Η μαμά με πήρε τηλέφωνο χθες. Μου είπε ότι είναι στην Τρίπολη. Υπάρχουν πυροβολισμοί, συγκρούσεις, όλα όσα δείχνει η τηλεόραση. Μιλούσε ήρεμα και μου είπε ότι θα επιστρέψει σύντομα».

Η κόρη, Τατιάνα, επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει αν η μητέρα της βρίσκεται με το Καντάφι και δήλωσε ότι η Γκαλίνα πήγε στη Λιβύη πριν 9 χρόνια.