Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι που διέφυγαν από το χάος της Λιβύης έφθασαν σήμερα στην Τυνησία μέσω του συνοριακού σταθμού του Ρας Τζεντίρ, ενώ εκατοντάδες Κινέζοι περιμένουν από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου Μόντζι Σλιμ, στο Μπεν Γκουέρνταν, κοντά στα σύνορα ανάμεσα στην Τυνησία και τη Λιβύη.

Χθες μέσω του συνοριακού σταθμού έφυγαν 5.000 Τυνήσιοι μαζί με 171 Λίβυους, 22 Αλγερινούς , 28 Μαροκινούς. ,

Επίσης 830 Κινέζοι περιμένουν από την άλλη πλευρά των συνόρων για διοικητικούς λόγους. «Περιμένουν χαρτιά, σφραγίδες, θα πρέπει να περάσουν στην αρχή του πρωινού, σύμφωνα με τον υποπρόξενο της Κίνας», διευκρίνισε ο υπεύθυνος της Ερυθράς Ημισελήνου , προσθέτοντας ότι γίνονται προετοιμασίες για όλα σε επίπεδο υγειονομικής φροντίδας και διατροφής.

Πολίτες πολλών χωρών διαφεύγουν τις τελευταίες ημέρες από το συνοριακό πέρασμα του Ρας Τζεντίρ.

«Οι Τυνήσιοι επιστρέφουν στα σπίτια τους, οι Αιγύπτιοι κοιμήθηκαν στα σχολεία, σε ξενώνες νέων, τους αναλαμβάνουμε για να τους μεταφέρουμε στο αεροδρόμιο της Τζέρμπα σε συνεργασία με το προξενείο και δύο αεροπλάνα από την Αίγυπτο αναμένονται στην Τζέρμπα» είπε. «Οι Μαροκινοί εστάλησαν στην Τύνιδα, όπου το προξενείο τους θα αναλάβει τον επαναπατρισμό τους», δήλωσε ο Μόντζι Σλιμ.

Στρατεύματα πιστά στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι επιτέθηκαν σήμερα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πόλη αλ-Ζαουίγια, δυτικά της Τρίπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως η πόλη έχει μετατραπεί σε «σφαγείο» και πως είναι δύσκολο να πει κανείς πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.