Σύμφωνα με ανακοίνωση ομογενών που εκπροσωπούν την Ενωμένη Συντονιστική Προσπάθεια για Δικαιοσύνη στην Κύπρο, χθες το βράδυ αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Τζένιφερ Λόπεζ η δήλωση της διάσημης τραγουδίστριας σχετικά με την εμφάνισή της στην κατεχόμενη Κύπρο.

Η Λόπεζ δήλωσε στην ιστοσελίδα της ότι «ποτέ εν γνώσει της δεν θα υποστήριζε οποιοδήποτε κράτος, χώρα, ίδρυμα ή καθεστώς που θα είχε σχέση με οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Μετά από πλήρη ανασκόπηση όλων των σχετικών περιστάσεων στην Κύπρο, η απόφαση των συμβούλων της ήταν να αποσυρθεί από την εμφάνιση. «Ήταν μια συλλογική απόφαση η οποία αντικατοπτρίζει την ευαισθησία μας στις πολιτικές πραγματικότητες της περιοχής».

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο που αντέδρασαν μέσω ηλεκτρονικών σελίδων και δυο Αμερικανοί πολιτικοί, συνέβαλαν καθοριστικά για να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου συναυλία της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας και ηθοποιού, στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση των ομογενών τονίζεται ότι της απόφασής της προηγήθηκε ένα «διεθνές κίνημα» με αντιδράσεις σε ηλεκτρονικές σελίδες και κυρίως στο Facebook που συγκεντρώθηκαν 20,000 «φωνές διαμαρτυρίας» για την επίσκεψη και τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο.