Σε αποχή από τα μαθήματα κατήλθαν σήμερα οι μαθητές του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα , όπου χθες σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ελληνοκυπρίων και αραβόφωνων μαθητών.

Ο διευθυντής του Λυκείου κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν στις τάξεις τους, αλλά αυτοί απέρριψαν την έκκληση.

Με απόφαση του συλλόγου καθηγητών οι αραβόφωνοι μαθητές πήραν άδεια να μην προσέλθουν σήμερα και αύριο στο σχολείο για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η κατάσταση έξω από το Λύκειο είναι ήρεμη και η Αστυνομία πραγματοποιεί διακριτικά περιπολίες. Καθηγητές και γονείς τόνισαν την ανάγκη να επικρατήσει ομαλότητα στο σχολείο.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου δήλωσε ότι τα χθεσινά επεισόδια στο Λύκειο Βεργίνας έπρεπε να αναμένονται, με βάση την ένταση που υπάρχει στη Λάρνακα εδώ και μήνες, αλλά και τους εμπρηστικούς λόγους και ενέργειες πολλών.

Τα επεισόδια, είπε, «ήταν σχεδιασμένα, γιατί δεν ξεκίνησαν μέσα από το σχολείο, αλλά από ομάδα 20 άλλων μαθητών, που πήγαν οργανωμένα στο Λύκειο και ενεργοποίησαν μαθητές του».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κύριος Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυπριακή κοινωνία έχει πολλή επιθετικότητα, για την οποία, όπως είπε, ευθύνονται πολλοί.

Θα πρέπει, πρόσθεσε, να καταλάβουμε όλοι ότι επιβάλλεται αλλαγή πορείας σε αρκετά θέματα, διαφορετικά το κόστος θα είναι μεγάλο για όλους.