Πολλαπλές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη Βαγδάτη και τα περίχωρά της στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν τριάντα.

Στην πλέον θανατηφόρα σημερινή επίθεση, ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη κατά τη διάβαση μίας αστυνομικής περιπόλου στο προάστιο Αλάμ, στα νότια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, ένας εξ αυτών αστυνομικός, και να τραυματισθούν άλλοι οκτώ.

Αλλά και στην Καζαμίγια, σιιτικό προάστιο στα βόρεια της πρωτεύουσας, άλλο ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από ιρανούς προσκυνητές, σκοτώνοντας έναν περαστικό και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

Ένας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο και έξι τραυματίσθηκαν με τον ίδιο τρόπο στην οδό Αμπού Ναουάς και στην οδό Καράντα άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν μεταξύ τους και ένας αστυνομικός.

Τέλος, στο Τάτζι, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, αυτοκίνητο εξερράγη σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας τέσσερα.

Οι επιθέσεις αυτές προστίθενται στη μακρά σειρά των αιματηρών επεισοδίων που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, στα οποία 116 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.