Την ανησυχία της καθολικής εκκλησίας για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο «Ρούμπι», αλλά και για τους χειρισμούς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

«Η Αγία Έδρα παρακολουθεί την ιταλική επικαιρότητα με μεγάλη προσοχή και ανησυχία. Η Καθολική Εκκλησία καλεί, όλους όσους έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στο πολιτικό, δικαστικό και διοικητικό τομέα, να αναλάβουν την δέσμευση για μία πιο εύρωστη ηθικής στάση, με αίσθηση δικαιοσύνης και νομιμότητας», τόνισε ο υπεύθυνος της διπλωματίας του Βατικανού. Πρόσθεσε επίσης πως «η αμηχανία του ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζει και την Εκκλησία».

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η αρνητική στάση που τηρεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απέναντι στον Ιταλό πρωθυπουργό, μπορεί να κοστίσει ακριβά στον «Καβαλιέρε» ενόψει μάλιστα μιας ενδεχόμενης πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σήμερα, πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, πρόκειται να γνωστοποιήσουν επίσημα, με αναλυτική επιστολή τους προς τους εισαγγελείς του Μιλάνου, ότι ο πελάτης τους δεν πρόκειται να παρουσιαστεί για ανάκριση. «Η εισαγγελία του Μιλάνου δεν είναι αρμόδια για να ασχοληθεί με την όλη υπόθεση», τονίζουν οι δικηγόροι Πιέρο Λόγκο και Νικκολό Γκεντίνι.

Στο μεταξύ, νέες αποκαλύψεις βγαίνουν διαρκώς στο φως της δημοσιότητας. Σε συνέντευξή της στην δημόσια τηλεόραση «Rai», η συνοδός πολυτελείας Νάντια Μακρί, δήλωσε ότι συμμετείχε σε «πάρτι επί πληρωμή», με τον ιταλό πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι έλαβε 5.000 ευρώ, για να πάρει μέρος σε γιορτή, στη βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ήμασταν έξι με επτά νεαρές κοπέλες και κάναμε όλες σεξ με τον πρωθυπουργό», τόνισε η Μακρί, ενώ επιβεβαίωσε και την παρουσία της μαροκινής Ρούμπι Καρίμα.