Σοκ έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία ενός εφήβου από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ότι δολοφόνησε την οικογένειά του μέσα στο σπίτι τους, επειδή οι θετοί γονείς του του είχαν πάρει το κινητό του τηλέφωνο.

Η αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε στην κουζίνα του σπιτιού στο οποίο διέμενε η οικογένεια, με τον 16χρονο, Ιγκόρ Γκόμες, να περιμένει να του γυρίσει την πλάτη ο 57χρονος πατέρας του, Ισαάκ Ταβάρες, για να τον πυροβολήσει πισώπλατα γύρω στις 13:00 τοπική ώρα της περασμένης Παρασκευής. Αφού άκουσε τον πυροβολισμό, κατέβηκε κάτω η 16χρονη αδελφή του, Λετίσια Γκόμες, και, όταν τον ρώτησε τι συνέβη, ο έφηβος την πυροβόλησε και αυτή στο πρόσωπο.

Ωστόσο, η φρίκη δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο 16χρονος περίμενε έως τις 19:00 το βράδυ να επιστρέψει στο σπίτι η μητέρα του, Σολάνζ Γκόμες, και την πυροβόλησε και εκείνη στην κουζίνα. Το αδιανόητο είναι πως, μετά το μακελειό, ο νεαρός γευμάτισε δίπλα στις σορούς των δικών του και ύστερα πήγε γυμναστήριο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σύμφωνα με έκθεση της Αστυνομίας, ο έφηβος είπε ότι εξοργίστηκε, επειδή οι γονείς του «τον αποκαλούσαν αλήτη, του πήραν το κινητό του και, επειδή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να κάνει μια σχολική παρουσίαση, σχεδίασε τον θάνατό τους».

Ο Γκόμες είπε ότι, αφού δολοφόνησε τον πατέρα και την αδερφή του, γευμάτισε δίπλα στις σορούς τους και στη συνέχεια πήγε σε ένα τοπικό γυμναστήριο. Αργότερα επέστρεψε στο σπίτι, χαιρετώντας τη μητέρα του στο γκαράζ προτού πάει μαζί της στην κουζίνα και την πυροβολήσει πισώπλατα, σύμφωνα με την DailyMail. Ο έφηβος ξαναπήγε στο γυμναστήριο το Σάββατο και, όταν γύρισε στο σπίτι, έμπηξε ένα μαχαίρι στο πτώμα της μητέρας του. Μετά πήγε σε έναν φούρνο της γειτονιάς και συνέχισε τη μέρα του.

«Θα το ξανάκανα»

Ο έφηβος κάλεσε την Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, όταν μύγες άρχισαν να περιτριγυρίζουν τις σορούς της οικογένειάς του, που είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται. Στην ανάκριση είπε ότι χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα του, υπαλλήλου της δημοτικής Αστυνομίας, και ότι δεν είχε σκεφτεί να σκοτώσει την αδελφή του.

Μάλιστα, ο νεαρός φαίνεται να μην έχει μετανιώσει για τα ειδεχθή εγκλήματα, καθώς είπε στους αστυνομικούς: «Θα το ξανάκανα». Ο 16χρονος μεταφέρθηκε σε ίδρυμα για ανηλίκους, με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον υποβάλουν σε ψυχιατρική αξιολόγηση.