Ο επικεφαλής των φυλακών της Μόσχας, Viktor Dezhurov, ανακοίνωσε ότι οι κρατούμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν σοκολάτες, αλλά και να δέχονται δώρα και… παιχνίδια μέσα στο κελί της φυλακής κατόπιν παραγγελίας της οικογένειας ή των φίλων τους μέσω ενός διαδικτυακού καταστήματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-tass, ο Viktor Dezhurov είπε ότι το νέο ιντερνετικό κατάστημα έχει αποδειχτεί πολύ δημοφιλές εδώ και έναν μήνα που λειτουργεί καθώς δέχεται κατά μέσον όρο 180 παραγγελίες την ημέρα.

«Οι συγγενείς των κρατουμένων επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι συμπληρώνουν τη φόρμα με την παραγγελία και στέλνουν (τα προϊόντα) στα κελιά της φυλακής μέσα σε τρεις ημέρες» είπε.

Εκτός από μία μεγάλη γκάμα τροφίμων, μεταξύ των οποίων φρέσκα φρούτα και εννέα διαφορετικοί τύποι τυριών, το διαδικτυακό κατάστημα προσφέρει στους συγγενείς των κρατουμένων τη δυνατότητα να στείλουν στους αγαπημένους τους στη φυλακή αντίτυπα από τη Βίβλο, το Κοράνι ή το ρωσικό ποινικό κώδικα.

Ενώ επιτρέπονται οι παραγγελίες για 21 διαφορετικές μάρκες τσιγάρων, δεν επιτρέπεται η παραγγελία αλκοολούχων ποτών. Όπως πρόσθεσε ο Dezhurov, οι διαδικτυακές αγορές θα επεκταθούν σύντομα και στις επτά φυλακές της πόλης.