Ένοχος για δολοφονία κρίθηκε την περασμένη Δευτέρα ένας άνδρας από το Σαν Ντιέγκο, κατηγορούμενος ότι σκότωσε τον αρραβωνιαστικό της πρώην συντρόφου του, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι έψαξε στο διαδίκτυο οδηγίες για το πώς να κάνει φόνο.

Οι εισαγγελείς παρουσίασαν στοιχεία σχετικά με αναζητήσεις του 33χρονου Χέσε Αλβάρεζ στη Google για το «πώς να σκοτώσεις τον αρραβωνιαστικό της πρώην σου» και το αν «στην Καλιφόρνια μπορείς να πυροβολήσεις κάποιον που προσπαθεί να σε ληστέψει;», αναζητήσεις που έγιναν προτού πυροβολήσει τον 37χρονο Μάριο Φιέρο έξω από το διαμέρισμά του το 2021.

Ο Αλβάρεζ εξοργίστηκε, όταν έμαθε μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook ότι ο Φιέρο ήταν αρραβωνιασμένος με την πρώην κοπέλα του, Έιμι Γκεμπάρα, με την οποία είχε σχέση μεταξύ 2015 και 2019, όπως αναφέρει το «FOX 10».

Αφού περίμενε έξω από το σπίτι του Φιέρο, στο North Park, για πάνω από μία ώρα, ο Αλβάρεζ τον πυροβόλησε έξι φορές, τέσσερις εκ των οποίων στο κεφάλι, κατόπιν διαμάχης που είχαν μεταξύ τους.

Εκτός από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο, ο Αλβάρεζ άρχισε μαθήματα σκοποβολής, όταν έμαθε για τον αρραβώνα, σύμφωνα με τη «San Diego Union-Tribune».

Ο Φιέρο και η Γκεμπάρα ήταν και οι δύο δάσκαλοι στο Καθολικό Γυμνάσιο του Καθεδρικού Ναού στο Σαν Ντιέγκο, όπου ο Αλβάρες είχε προσπαθήσει να βρει δουλειά ως σερβιτόρος, για να είναι κοντά στην πρώην του με την οποία είχε εμμονή.

Η Γκεμπάρα είχε προσπαθήσει να εκδώσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του Αλβάρεζ, εξαιτίας της εμμονής του, αλλά δεν έφτασε μέχρι τέλους, καθώς αυτός της υποσχέθηκε ότι θα την αφήσει ήσυχη.

Δυο μέρες μετά την υπόσχεση, ο Αλβάρεζ προσπάθησε να έρθει ξανά σε επαφή μαζί της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του στις 7 Μαρτίου, ο Αλβάρεζ κατέθεσε ότι είχε αδιάγνωστο αυτισμό, που τροφοδότησε αυτή την εμμονή και τον εμπόδισε να καταλάβει ότι η Γκεμπάρα είχε τελειώσει μαζί του.
Υποστήριξε, επίσης, ότι οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο ήταν απλώς «κακές φαντασιώσεις».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλβάρεζ υποστήριξαν ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει τον Φιέρο, όταν πήγε στο σπίτι του, αλλά ότι το θύμα τον γρονθοκόπησε πρώτος και έτσι πυροβόλησε σε κατάσταση αυτοάμυνας.

Οι εισαγγελείς και οι ένορκοι δεν πείστηκαν.

«Η πρόθεσή του ήταν ξεκάθαρη», είπε η αναπληρώτρια εισαγγελέας, Ραμόνα ΜακΚάρθι, στο δικαστήριο, σύμφωνα με την «Union-Tribune».

Ο Alvarez αντιμετωπίζει ισόβια χωρίς αναστολή, αφού καταδικάστηκε για φόνο πρώτου βαθμού.