Μεγάλη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας με δεκάδες διαδηλωτές να δείχνουν τα οπίσθιά τους, εκφράζοντας την αντίδρασή τους απέναντι σε όσους θέλουν να απαγορευτούν τα στρινγκ μπικίνι.

Ντόπιοι φόρεσαν τα μπικίνι τους και απαίτησαν με την πράξη αυτή να φορούν τα ρούχα επιλογής τους στην παραλία. Το ζήτημα προέκυψε όταν ο ιδρυτής ενός φιλανθρωπικού οργανισμού στην Αυστραλία, ο Ian Grace, είπε ότι οι γυναίκες που φορούν στρινγκ είναι «φτηνές».

Ο Grace με επιστολή του στον δήμαρχο της Χρυσής Ακτής υποστήριξε πως οι γυναίκες που φορούν στρινγκ στην παραλία αποσπούσαν την προσοχή του.

«Μια νεαρή κοπέλα περπατούσε στο πεζοδρόμιο του κεντρικού δρόμου και φορούσε το πιο ανύπαρκτο μπικίνι. Ήταν σχεδόν γυμνή. Μπορούσες να δεις ότι κοίταζε σχεδόν προκλητικά τους ανθρώπους καθώς πλησίαζαν, σχεδόν προκαλώντας τους να πουν κάτι. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ενώ οποιοσδήποτε άνδρας θα απολάμβανε “τη θέα”, πιστεύω ότι οι γυναίκες υποβαθμίζουν και ευτελίζουν σε μεγάλο βαθμό τους εαυτούς τους, παρουσιάζοντάς τους ως αντικείμενα του σεξ, και στη συνέχεια το αποδοκιμάζουν, όταν οι άνδρες τις βλέπουν με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο Grace.

Από την πλευρά της, η Rebecca Pask, ιδιοκτήτρια εταιρείας μαγιό, δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της Αυστραλίας: «Νομίζω ότι η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη. Στα παιδιά και τα νεαρά κορίτσια πρέπει να διδάξουμε τι είναι σωστό και τι όχι, αλλά αυτό ξεκινάει από το σπίτι. Η απαγόρευση των στρινγκ μπικίνι δε θα ήταν ποτέ η λύση. Ποτέ. Όχι στη Χρυσή Ακτή».