Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV της Κίνας η δημόσια επιχείρηση China National Nuclear Corp τελειοποίησε μια νέα τεχνική, η οποία της επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου.

Η συγκεκριμένη τεχνική θα της επιτρέψει να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες για αιώνες.

«Τα κινεζικά αποθέματα ουρανίου δεν αρκούν παρά για 50 με 70 χρόνια, όμως χάρη σε αυτή την ανακάλυψη ο χρόνος αυτός γίνεται 3.000 χρόνια», μετέδωσε απλώς η κρατική τηλεόραση.

Η επεξεργασία χρησιμοποιημένου καυσίμου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Κίνα να μειώσει την εξάρτησή της από τον άνθρακα, που αυτή τη στιγμή καλύπτει περίπου το 70% των αναγκών της χώρας σε ενέργεια και να της προσφέρει ενεργειακή ασφάλεια.

Η Κίνα, που έχει 13 πυρηνικούς αντιδραστήρες, έχει αυξήσει τις επενδύσεις της στον πυρηνικό τομέα και επιθυμεί να αποκτήσει δυνατότητα παραγωγής 70 με 80 γιγαβάτ έως το 2020, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

Η Κίνα παράγει αυτή τη στιγμή περίπου 750 τόνους ουρανίου το χρόνο, όμως έως το 2020, καθώς θα αυξάνεται η πυρηνική ισχύς της χώρας, η ετήσια ζήτηση μπορεί να φτάσει τους 20.000 τόνους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας China Daily.