Είτε βάφεστε καθημερινά είτε μόνο σε ειδικές περιστάσεις, είναι πολύ σημαντικό να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία μακιγιάζ, προκειμένου να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν εδώ και χρόνια είχατε αγοράσει ένα σετ πινέλων, αλλά ακόμα δεν ξέρετε πού χρησιμεύει το καθένα, τότε ήρθε η ώρα να τα μάθετε όλα.

Έχουμε ήδη αναλύσει τις διαφορές ανάμεσα στο πινέλο και το σφουγγαράκι, όσον αφορά την εφαρμογή του foundation. Παρακάτω όμως θα μάθετε ποια είναι τα 8 εργαλεία που πρέπει να υπάρχουν στο νεσεσέρ σας, σύμφωνα με όσα είπαν καταξιωμένοι makeup artists στην ιστοσελίδα Byrdie.

1. Lash Curler

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο τρομακτικό να φέρνετε ένα εργαλείο τόσο κοντά στα μάτια σας, αλλά πιστέψτε μας: όταν δοκιμάσετε το lash curler στις βλεφαρίδες σας, δεν θα το αποχωριστείτε ποτέ. Αν θέλετε οι βλεφαρίδες σας να φαίνονται ανασηκωμένες και να παραμένουν έτσι όλη μέρα, το σωστό lash curler θα κάνει τη δουλειά. «Ένα καλό lash curler είναι απαραίτητο εάν θέλετε να κάνετε τις βλεφαρίδες σας να φαίνονται πιο μακριές», λέει ο makeup artist των καταστημάτων Sephora, David Razzano. «Το σχήμα και ο σχεδιασμός του lash curler της Shiseido είναι ιδανικά στο να ανυψώνουν όλους τους τύπους βλεφαρίδων. Ταιριάζει σε όλα τα σχήματα ματιών χωρίς να “πιάνει” δέρμα».

Shiseido Eyelash Curler €21 (με έκπτωση)

2. Σφουγγαράκι foundation

Τα σφουγγάρια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εφαρμόσετε το foundation σας. Δεν απορροφά το προϊόν και το κατανέμει ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, δίνοντάς σας μια φυσική όψη. «Ως makeup artist, χρησιμοποιώ πάντα σφουγγάρια για να εφαρμόσω το foundation, το contour, το highlighter και το ρουζ», δηλώνει η makeup artist Natalie Dresher.

Beautyblender Original 21,95€

3. Πινέλο για foundation

Το πινέλο για foundation είναι εξαιρετικό για όσες προτιμούν τα πινέλα από τα σφουγγάρια και αν βρείτε το σωστό πινέλο, θα δείτε το foundation σας να απλώνεται εκπληκτικά. «Θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας για τη δημιουργία αλαβάστρινης επιδερμίδας», τονίζει η makeup artist Tisha Thompson. «Προτείνω πινέλα με πυκνές τρίχες για να αναμειγνύουν το προϊόν στο πρόσωπο σε δευτερόλεπτα».

Bobbi Brown Full Coverage Face Brush 62€

4. Πινέλο για πούδρα

Εάν χρησιμοποιείτε υγρό foundation, είναι πολύ βασικό να το σταθεροποιείτε με πούδρα, για να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει για ώρες. Ένα καλό πινέλο πούδρας θα κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Είτε χρησιμοποιείτε μια ημιδιαφανή πούδρα για να σετάρετε, είτε χρησιμοποιείτε μια απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας, ένα αφράτο πινέλο πούδρας θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας. «Το να έχετε ένα πινέλο για την πούδρα σας είναι πολύ σημαντικό», λέει η Thompson. «Όσο πιο αφράτο είναι τόσο το καλύτερο, γιατί ο στόχος δεν είναι να προσθέσετε κάλυψη, αλλά να κατανείμετε ομοιόμορφα την πούδρα».

DIOR Backstage Powder Brush N°14 62,60€

5. Πινέλο σκιών με δύο άκρες

Εάν δεν βάφεστε με πολλές σκιές ματιών και απλώς περνάτε μια μπρονζέ απόχρωση στο καπάκι των ματιών σας, τότε δεν χρειάζεται να έχετε… ένα εκατομμύριο διαφορετικά πινέλα ματιών. Για τις σκιές ματιών, λοιπόν, προτιμήστε τα πινέλα με δύο άκρες, τα οποία όχι μόνο θα σας ελευθερώσουν χώρο αλλά είναι και πιο εύκολα στη χρήση. Σύμφωνα με τον Razzano, «χρειάζεστε ένα βασικό πινέλο για σκιές ματιών και ένα για τις λεπτομέρειες, οπότε γιατί να μην πάρετε δύο σε ένα; Η μία πλευρά είναι ένα απαλό, αφράτο πινέλο, το οποίο απλώνει και αναμειγνύει τις σκιές, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει ένα μικρό πινέλο ακριβείας για τη δημιουργία γραμμών eyeliner ή άλλων λεπτομερειών».  

Bobbi Brown Dual-Ended Full Coverage Eye Brush 45€

6. Πινέλο για concealer

Ένα πινέλο concealer δεν είναι αναγκαίο για όλες, καθώς οι περισσότερες χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους ή το σφουγγάρι τους. Ωστόσο, αν θέλετε περισσότερη κάλυψη, το κατάλληλο πινέλο θα κάνει θαύματα. «Το σημείο κάτω από τα μάτια είναι μια περίπλοκη περιοχή γεμάτη με λεπτές γραμμές, είτε έχετε ρυτίδες είτε όχι», αναφέρει η Dresher. «Αυτή η περιοχή ζαρώνει λόγω του χαμόγελου και των εκφράσεων του προσώπου και το δέρμα εκεί είναι γενικά πιο λεπτό. Έχοντας το ιδανικό πινέλο concealer, θα έχετε τη βέλτιστη κάλυψη και εφαρμογή».

Fenty Beauty Precision Concealer Brush 180 26,95€

7. Ξύστρα για τα μολύβια ματιών/χειλιών

Εάν χρησιμοποιείτε μολύβια ματιών ή χειλιών ή ακόμα και μολύβια φρυδιών, το να έχετε μια καλή ξύστρα στο νεσεσέρ σας θα σας σώσει. Ο Razzano αναφέρει πως «θα χρειαστείτε μια εξαιρετική ξύστρα, για να πάρετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τα μολύβια σας». Ο ίδιος προτείνει να πάρετε μια ξύστρα δύο θέσεων, μία για κανονικά και μία για πιο χοντρά μολύβια.

Nars Pencil Sharpener 10,95€

8. Πινέλο Stippling

Ένα άλλο στιλ πινέλου, που λατρεύουν οι makeup artists να χρησιμοποιούν με τα υγρά προϊόντα μακιγιάζ, είναι τα πινέλα με ραβδώσεις. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή ιδιαίτερα για όσες προτιμούν ένα φυσικό φινίρισμα, καθώς αυτά τα πινέλα είναι λιγότερο πυκνά. «Τα πινέλα με ραβδώσεις ή τα πινέλα με λιγότερη πυκνότητα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συλλογή, για να πετύχετε ένα φυσικό φινίρισμα ή αν θέλετε μια ελαφριά έως μέτρια κάλυψη», λέει η Thompson. «Σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο στην ένταση των προϊόντων της επιδερμίδας σας. Στην εποχή του “no makeup look”, αυτό είναι τέλειο».

Kiko Milano Face 04 Stippling Foundation Brush 17,99€