Η διατήρηση του ψυχρού τόνου δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού συχνά εμφανίζονται ανεπιθύμητες κιτρινίλες, ειδικά στα βαμμένα ξανθά μαλλιά.

Αν είστε ή σκέφτεστε να γίνετε ξανθιά, αλλά δεν θέλετε να εμφανιστούν κίτρινοι ή χάλκινοι τόνοι, τότε το μοβ σαμπουάν και conditioner θα σας σώσει. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μοβ σαμπουάν, αλλά και τι μπορείτε να αγοράσετε για να έχετε το ιδανικό ξανθό χρώμα.

Γιατί χρειάζεστε μοβ σαμπουάν;

Το μοβ σαμπουάν είναι ένα τονωτικό προϊόν για τα μαλλιά, το οποίο μέσω των μοβ χρωστικών ουσιών βοηθά στην εξουδετέρωση ή τη διόρθωση των κίτρινων ή χάλκινων τόνων στα ξανθά μαλλιά. Η χάλκινη απόχρωση εμφανίζεται όταν ανεπιθύμητοι θερμοί τόνοι (όπως κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί) αρχίζουν να αναδύονται σε τούφες, που προηγουμένως είχαν την απόχρωση της πλατίνας ή του ψυχρού ξανθού. Μπορεί να συμβεί σε πάμπολλες περιπτώσεις, είτε έχετε βάψει τα σκούρα μαλλιά σας ξανθά, είτε έχετε κάνει ανταύγειες ή balayage, είτε ακόμα και σε ανοιχτόχρωμα ή εντελώς ξανθά μαλλιά.

Η χάλκινη απόχρωση προκύπτει συχνά σε μαλλιά που έχουν υποστεί πολύ ντεκαπάζ, καθώς η μελανίνη από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας τείνει να επανέρχεται. Όμως επειδή τα ξανθά μαλλιά είναι από τη φύση τους αρκετά πορώδη, ακόμη κι αν είστε φυσική ξανθιά, μπορεί να παρατηρήσετε μια τέτοια αλλαγή. Τα ξανθά μαλλιά τείνουν να απορροφούν τα πάντα πιο εύκολα, όπως χημικές ουσίες, μέταλλα από σκληρό νερό, ρύπανση, ακόμη και ακτίνες UV από το φως της ημέρας – και ναι, όλα αυτά μπορούν να εντείνουν τις χάλκινες αποχρώσεις.

Πώς λειτουργεί το μοβ σαμπουάν;

Όλα έχουν να κάνουν με τη θεωρία των χρωμάτων. Τα χρώματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο μπορούν να «αλληλοεξουδετερωθούν» αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, το πορτοκαλί αντισταθμίζει τους μπλε υποτόνους (γι’ αυτό παίρνετε κονσίλερ σε σομόν χρώμα, προκειμένου να καλύψετε την μπλε απόχρωση των κύκλων κάτω από τα μάτια σας). Το μοβ και το λιλά σβήνουν τους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους, γι’ αυτό και τα μοβ προϊόντα περιποίησης μαλλιών είναι τα καλύτερα για την εξουδετέρωση αυτών των τόνων στα ξανθά, τα γκρίζα και τα λευκά μαλλιά.

Πόση ώρα πρέπει να αφήνετε το μοβ σαμπουάν στα μαλλιά σας;

Γενικά, συνιστάται να κάνετε αφρό με το μοβ σαμπουάν σας και να το αφήνετε να κάνει τα μαγικά του για έως και 20 λεπτά. Δεν χρειάζεται να κάνετε δεύτερη πλύση με το κανονικό σαμπουάν σας. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε το και εφαρμόστε το conditioner σας ως συνήθως. Όπως εξηγεί ο colorist Jason Hogan στο Glamour, για να μην εμφανιστούν χάλκινοι τόνοι στις ανταύγειες σας μέχρι το επόμενο ραντεβού ανανέωσής τους είναι καλό να τις περιποιείστε με μια μάσκα και μοβ σαμπουάν. «Μαζί με το μοβ σαμπουάν είναι σημαντικό να εφαρμόζετε και μια θρεπτική μάσκα στα ξανθά σας μαλλιά, η οποία θα περιέχει φίλτρο προστασίας από τις ακτίνες UV», τονίζει.

Τα καλύτερα μοβ σαμπουάν της αγοράς

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo 250ml 25,80€ (με έκπτωση)

Redken Color Extend Blondage Anti-Brass Shampoo 300ml 16,40€ (με έκπτωση)

L’oreal Professionnel Serie Expert Blondifier Σαμπουάν για ζεστά ξανθά μαλλιά 18,29€

Elvive Color Vive Purple Σαμπουάν 5,41€