Όπως λέει η Brooke Shields, «η ομορφιά πάντα θέλει δουλειά». Μία δουλειά που την απασχόλησε εντατικά σε όλη της την καριέρα. Και ενώ τα τελευταία χρόνια είχε πάψει να αφιερώνει πολύ χρόνο σε ζητήματα αισθητικής, τα πράγματα άλλαξαν όταν είδε ότι οι δύο κόρες της άρχισαν να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τα προϊόντα και τις ρουτίνες ομορφιάς.

«Αρχίζω να το απολαμβάνω παρακολουθώντας τες», λέει στο Allure. «Όσο μεγαλώνω, απολαμβάνω περισσότερο τη φροντίδα της επιδερμίδας μου και το μακιγιάζ, επειδή είναι μια μορφή αυτοφροντίδας και η τελετουργία της με ηρεμεί. Είναι ωραίο να επιστρέφω σε αυτό το στάδιο της ζωής μου».

Η Brooke Shields αποκάλυψε τη ρουτίνα ομορφιάς της, συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών της για την ενυδάτωση του δέρματός της, το αγαπημένο της μανικιούρ και το πεντικιούρ, καθώς και των προϊόντων μακιγιάζ που προτιμά. Δείτε παρακάτω όσα είπε η ίδια στη συνέντευξή της.

Πώς περιποιείται τα μαλλιά της

Όταν έχω φωτογράφηση, οι κομμωτές δεν θέλουν να πηγαίνω με πολύ καθαρά μαλλιά. Πάντα μου τα λερώνουν όσο περισσότερο μπορούν με σπρέι για τις ρίζες ή άλλα προϊόντα, ώστε τα μαλλιά μου να μην φαίνονται επίπεδα. Έτσι προσπαθώ να τα κρατάω περιποιημένα και να τα διατηρώ υγιή, αλλά να μην τα λούζω τόσο συχνά. Προσπαθώ να τα ενυδατώνω και να μην τα βουρτσίζω πολύ για να μην χαλάω τον φυσικό κυματισμό τους. Μου αρέσει να τα αφήνω βρεγμένα. Αν χρειαστεί να τα φτιάξω, θα χρησιμοποιήσω θερμά rollers. Ο Tim Nolan είναι ο hairstylist και colorist μου. Θα μπορούσα να τον βλέπω (για τις ρίζες) κάθε τρεις εβδομάδες. Αν δεν δουλεύω όμως, προσπαθώ να καθυστερώ το ραντεβού μου, επειδή είναι τρελά ακριβό και διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες – είναι πραγματικά επώδυνο.

Τι κάνει στο μακιγιάζ της

Όταν δεν δουλεύω, προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα. Χρησιμοποιώ κονσίλερ σε μορφή μολυβιού για να καλύψω λίγο τα σκούρα σημεία ή τους μαύρους κύκλους και στη συνέχεια βάζω ρουζ σε μορφή στικ. Το βάζω στα μάγουλά μου, στα χείλη μου αλλά και στα μάτια μου. Η μάσκαρα είναι το κύριο προϊόν που χρησιμοποιώ. Χρειάζομαι συνεχώς οφθαλμικές σταγόνες γιατί, είτε έχω κοιμηθεί είτε όχι, τα μάτια μου είναι πάντα κατακόκκινα. Ένας makeup artist μου έμαθε πριν από δεκαετίες να βάζω μια σταγόνα στα μάτια και να αναπνέω αμέσως από τη μύτη, ώστε η σταγόνα να μην στάζει καταστρέφοντας το μακιγιάζ μου.

Μπρουκ Σίλντς

Πώς περιποιείται το πρόσωπό της

Το κύριο μέλημά μου είναι η ενυδάτωση, επειδή μπαίνω συχνά σε αεροπλάνα. Η ενυδάτωση είναι το πιο σημαντικό μέρος της ρουτίνας μου. Η ρουτίνα μου το πρωί και το βράδυ είναι σχεδόν η ίδια. Μερικές φορές καθαρίζω το πρόσωπό μου πιο εντατικά το βράδυ εξαιτίας του πρωινού μακιγιάζ. Για τον καθαρισμό, χρησιμοποιώ cleansing balm το οποίο αφαιρώ με ζεστό νερό και πανί. Το βράδυ χρησιμοποιώ κρέμα ματιών και αντιγηραντική κρέμα. Αν ξυπνήσω στη μέση της νύχτας, πάντα βάζω λίγο ακόμα. Κάθε τόσο όμως χρησιμοποιώ την ενυδατική μου κρέμα ως μάσκα νύχτας.

Μερικές φορές μπορεί να βγάλω κάποιο σπυράκι. Συνήθως είναι ορμονικό ζήτημα. Στα 58 δεν θα το σκεφτόταν κανείς, αλλά είναι αλήθεια. Έχω μικτή επιδερμίδα, αλλά το δέρμα μου έχει πολύ μακιγιάζ πάνω του και αυτό έχει συνέπειες. Όταν βγάζω κάποιο σπυράκι, προσπαθώ να μην το πειράζω. Λέω και στις κόρες μου: «Μην τα πειράζετε, θα αφήσουν σημάδια». Χρησιμοποιώ λάδι από τεϊόδεντρο. Δεν έχω κάποιο μέρος ή ειδικό που να πηγαίνω για θεραπείες προσώπου. Λατρεύω την περιποίηση που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι.

Πώς περιποιείται τα νύχια της

Πρέπει να κάνω μανικιούρ κάθε δύο εβδομάδες. Έκανα τζελ, αλλά όταν το έβγαλα ξεκίνησε ο εφιάλτης των αδύναμων νυχιών. Προσπαθώ να τα αφήσω να μακρύνουν. Κάθε φορά που σκέφτομαι ότι θα τα καταφέρω, αποτυγχάνω οικτρά.

Πηγαίνω για μανικιούρ σε ένα κατάστημα στη Νέα Υόρκη όπου με βοηθούν να επαναφέρω τα νύχια μου. Είχα το τζελ πολύ καιρό και μπορεί να φαινόταν υπέροχο, αλλά κατέστρεψε τα νύχια μου. Ωστόσο, όταν μακρύνουν, θα ξαναπάω για τζελ για να τα μακρύνω ακόμα πιο πολύ. Και για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει έτσι όπως φαίνονται με το τζελ. Για μια περίοδο, μου άρεσαν τα τετράγωνα νύχια με στρογγυλεμένες άκρες. Προσπαθώ να τα διατηρώ πιο οβάλ, γιατί νομίζω ότι κάνει τα χέρια μου να φαίνονται πιο ωραία. Δεν μπορώ να τα κάνω μυτερά. Έχω κάπως μεγάλα χέρια. Μου αρέσουν οι απαλοί ροζ τόνοι, όμως τον χειμώνα μπορεί να βάλω και ένα σκούρο μπορντό.

Πάντα διασκεδάζω περισσότερο με το πεντικιούρ μου. Πήγα σε έναν ποδολόγο και έκανα ιατρικό πεντικιούρ, το οποίο ήταν αποκάλυψη, γιατί προφανώς είναι πολύ υγιεινό και μ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται τα πάντα.

Μπρουκ Σίλντς

Πώς περιποιείται το σώμα της

Όταν κάνω ντους, συνήθως πλένω πρώτα τα μαλλιά μου, βάζω conditioner και μετά κάνω όλα τα υπόλοιπα. Όταν τελειώσω, τότε θα ξεπλύνω το conditioner. Τον χειμώνα το δέρμα μου ξεραίνεται πολύ εύκολα, οπότε μου αρέσουν τα ενισχυμένα προϊόντα σώματος. Μου αρέσει η ενυδάτωση.