Κάτι που πολλές νοικοκυρές αγνοούμε είναι ότι τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή. Ανάλογα με το φαγητό που μαγειρεύετε, ρίξτε το αλάτι την κατάλληλη στιγμή και… καλή όρεξη!

Τα όσπρια και τα λαχανικά δεν πρέπει να αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος. Αν γίνεται κάτι τέτοιο, τότε σκληραίνουν, οπότε αφήστε το για αργότερα.

Τα ψάρια και το κρέας πρέπει να αλατίζονται πριν καν μαγειρευτούν. Με τον τρόπο αυτό, διατηρούν τα θρεπτικά τους στοιχεία.

Όταν θέλετε να φτιάξετε μακαρόνια, ρίξτε το αλάτι από την αρχή στο νερό που βράζει.