Ποιος είπε ότι για να έχουμε όμορφα μαλλιά πρέπει να πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας; Τώρα απλά και φυσικά από την άνεση του σπιτιού σας μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας. Πέρα από τις φυσικές μάσκες που προτείνουμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις μάσκες που αγοράσατε από το κομμωτήριο ως εξής: Για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα, κάντε τις την ώρα του μπάνιου και αφήστε τις να δράσουν με όσο το δυνατόν περισσότερο ατμό. Έτσι βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών της.

Φυσικές μάσκες

Μάσκα με ελαιόλαδο: Ανακατέψτε πέντε κουταλιές ελαιόλαδο με δυο αυγά. Απλώστε στα μαλλία και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετετε καλά και λουστείτε. Η μάσκα αυτή θρέφει σε βάθος την τρίχα.

Σημείωση: Προσοχή με τα αυγά, μπορεί να τρέφουν τα μαλλιά αλλά για κάποιες η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. Εσείς που δεν αντέχετε τη μυρωδία του ωμού αυγού προτιμήστε άλλες μάσκες.

Μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο: Ανακατέψτε δυο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλία και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά, ξεπλύνετε καλά και λουστείτε.

Πηγή: omorfi.com