Μία εναλλακτική επιλογή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αν δεν θέλετε να φτιάξετε τη καθιερωμένη γαλοπούλα.

Υλικά:

1 φασιανός
3 λεμόνια
Ρίγανη
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε και τον πλένουμε καλά.
 
Τρίβουμε τον φασιανό με το λεμόνι, τον πασπαλίζουμε με την ρίγανη (εξωτερικά και στο άνοιγμα της κοιλιάς) αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο γάλακτος, και αλατοπιπερώνουμε

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι, το χυμό των υπόλοιπων λεμονιών, 1 κούπα ζεστό νερό και τον φασιανό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1μιση ώρα περίπου.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε το ψητό με την σάλτσα για να μην στεγνώσει.

Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και δαμάσκηνα.

Συνοδεύεται πολύ ωραία με πατάτες στο φούρνο.