Η έμμηνος ρύση βιώνεται διαφορετικά από τις γυναίκες, καθώς άλλες την περνούν ανώδυνα, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν πόνους, ναυτίες και κράμπες. Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μετριάσετε τους πόνους.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που παίρνουν φάρμακα κατά τη διάρκεια της περιόδου, τότε είναι προτιμότερο να πίνετε πολλές ποσότητες νερού. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τυχόν ερεθισμούς στο στομάχι.

Η ζέστη λειτουργεί καταπραϋντικά τις μέρες της περιόδου. Ντυθείτε καλά ή γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό και απολαύστε στιγμές χαλάρωσης. Εναλλακτικά, να γεμίσετε μία θερμοφόρα με ζεστό νερό και βάλτε την τοπικά στην περιοχή της κοιλιάς, όπου πονάτε.

Άσχετα με το τι πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, τα σπορ βοηθούν στην καταπολέμηση των πόνων της περιόδου. Η σωματική άσκηση βοηθάει στην οξυγόνωση του οργανισμού και την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ανακουφίζει.

Τρώτε ελαφρά και αποφύγετε τα αλλαντικά και το κρέας. Αντ’ αυτού προτιμήστε τα ψάρια. Επίσης περιορίστε τον καφέ, γιατί προκαλεί ένταση στον οργανισμό.

Προτιμήστε τα χαλαρά ρούχα και αποφύγετε τα jeans και τα στενά παντελόνια. Πιέζουν στην περιοχή της κοιλιάς και επιδεινώνουν τον πόνο.