Γιατί φοβάστε; Γιατί τρέμετε κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να σας πλησιάσει; Και το μόνο που σκέφτεστε είναι: «τι θα κάνω για να του αρέσω;».

Δεν χρειάζεται κόπο, να ξέρετε. Χρειάζεται τρόπο. Και ο μόνος τρόπος είναι να «φορέσετε» ένα όμορφο χαμόγελο και να έχετε αυτοπεποίθηση.

Αναρωτιέστε όμως πώς θα την αποκτήσετε. Ιδού, ένας χρήσιμος οδηγός με τον οποίο θα πετύχετε πολλά σε όλους τους τομείς της ζωής σας: στον συναισθηματικό, στον επαγγελματικό και όπου αλλού θέλετε και διστάζετε.

Χειριστείτε σωστά τα συναισθήματά σας

Όλοι οι άνθρωποι – άνθρωποι είμαστε άλλωστε- χαίρονται και θλίβονται. Και κάποιες φορές, δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Γι’ αυτό να θυμάστε ότι τα άδικα ξεσπάσματα σε ανθρώπους που δεν φταίνε, κάποιες φορές ίσως αποβούν μοιραία. Κάντε κάτι λοιπόν για να αλλάξει η διάθεσή σας.

Μην ρίχνετε ευθύνες σε άλλους

Κάθε φορά που κάτι σας συμβαίνει οι περισσότερες κατηγορείται άλλους. Ξεχάστε το αυτό επιτέλους. Μην προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε αυτούς που δεν φταίνε ενώ ξέρετε ότι η ευθύνη είναι δική σας. Αποδεχτείτε το λάθος σας και δηλώστε υπεύθυνες των πράξεων σας.

Αποφασίστε

Μην φοβάστε για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε. Σκεφτείτε ότι όλοι χρειάζεται να το κάνουν κάποια στιγμή. Μην ανήκετε στην κατηγορία των τεμπέληδων. Σκεφτείτε και δράστε γρήγορα.

Μην ασχολείστε με άλλους

Οι συγκρίσεις δεν σας βοηθούν. Σας κάνουν πολύ κακό και σας κάνουν να νιώθετε χάλια. Βάλτε στόχους και μη σκέφτεστε διάφορα. Και το πιο σημαντικό είναι να θυμάστε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Ποιον θέλετε να έχετε δίπλα σας. Οπότε σταματήστε να ασχολείστε με τους άλλους!

Χαρείτε

Πάρτε χαρτί και στυλό γρήγορα. Γράψτε τα πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους. Αυτά μπορεί να είναι διάφορα, εσείς ξέρετε. Όταν λοιπόν νιώσετε άσχημα, συμβουλευτείτε τη λίστα και τονώστε την αυτοπεποίθησή σας.