Παρότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να παντρευτούν, έρευνες όπως είναι γνωστό, έχουν δείξει ότι ο γάμος είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας.

Όπως επισημαίνουν και οι The New York Times, «ο γάμος και το να παραμείνει κανείς παντρεμένος είναι πηγή ευτυχία, ενώ οι παντρεμένοι άνθρωποι είναι πιο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους σε σχέση με τους ανύπαντρους – μάλιστα, το συναίσθημα εντείνεται σε περιόδους κρίσης».

Το θέμα, όμως, είναι ποιος πρέπει να είναι ο άνθρωπος που θα παντρευτείτε;

Οι New York Times συνομίλησαν με τον Peter Pearson, ειδικό θεραπευτή ζευγαριών στην Καλιφόρνια.

Η πρώτη απάντησή του ήταν η «χημεία».

Πρόσθεσε ότι η χημεία δεν είναι το παν, ωστόσο εξήγησε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει, το παιχνίδι είναι χαμένο εξ αρχής.

Βέβαια, όταν μιλάμε για χημεία, δεν εννοούμε μόνο την ερωτική χημεία, αλλά και την κοινωνική, για παράδειγμα. Μάλιστα, η κοινωνική χημεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Για να δει λοιπόν ένα ζευγάρι αν έχει συμβατότητα, θα πρέπει να δουν αν:

– Μοιράζονται τις ίδιες αξίες και βαθιές πεποιθήσεις για τον κόσμο.

– Αν διασκεδάζουν, αν είναι αυθόρμητοι, αν έχουν ερωτική έλξη και αν τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί.

– Και αν το κάθε άτομο θεωρεί το άλλο έξυπνο και επίσης αν επιλύουν μαζί προβλήματα.

Πριν από όλα αυτά, εξηγεί ο ψυχολόγος, τα ζευγάρια πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία του να αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους. Η αναγνώριση έχει δύο στοιχεία, ποιος είμαι και τι θέλω. Μετά από αυτά είναι, βέβαια, και θέμα τύχης να πάνε όλα καλά…