Το πρόσωπό σας δείχνει θαμπό και τα χαρακτηριστικά σας τραβηγμένα;

Αν ναι, η παρακάτω μάσκα θα δώσει τη λύση.

Ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι με ένα ασπράδι αβγού (χτυπημένο) και προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι, αν το δέρμα του προσώπου σας είναι κανονικό ή λιπαρό.

Απλώστε το παραπάνω μείγμα στο πρόσωπό σας – εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια- και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με νερό.

Απαλό πρόσωπο

Είναι το δέρμα του προσώπου σας ξηρό; Τότε χαρίστε του την απαλότητα που χρειάζεται, με την παρακάτω κρέμα: Χτυπήστε 10 κουταλιές του γλυκού γάλα με μία κουταλιά κρέμα γάλακτος. Απλώστε την κρέμα στο πρόσωπό σας και μετά κάντε μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας για να απομακρυνθεί κάθε ακαθαρσία. Απομακρύνετε την κρέμα με χαρτομάντιλα και μετά περάστε το πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με τονωτική λοσιόν.

Σε περίπτωση που το πρόσωπό σας είναι λιπαρό, αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με χυμό λεμονιού.

Ζηλευτό ντεκολτέ

Το δέρμα στην περιοχή του ντεκολτέ, επειδή είναι λεπτό και εύθραυστο, κινδυνεύει να γεράσει πρόωρα. Γιατί λοιπόν να μην το προστατέψετε; Πώς; Με την παρακάτω αναζωογονητική φροντίδα που θα του προσφέρετε μια φορά την εβδομάδα: Ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας άσπρο τυρί με μια κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώστε το μείγμα στο ντεκολτέ σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Μετά αφαιρέστε το με ένα χαρτομάντιλο και ξεβγάλετε την περιοχή με νερό.

Βελουδένια πλάτη

Η πλάτη για να διατηρεί την απαλότητά της και να μην κινδυνεύσει ν’ αποκτήσει ξηρό δέρμα, χρειάζεται κι αυτή φροντίδα. Σίγουρα την περιποιείστε με το γαλάκτωμα σώματος. Όμως, αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε, κάποιες μέρες της εβδομάδας, να κάνετε το εξής: Εμποτίστε με γάλα μια πετσέτα και αφήστε την στην πλάτη σας για 10 περίπου λεπτά. Ιδανικό θα ήταν η πετσέτα να είναι ζεστή.

Χαλαρωτικά μπάνια

Ίσως να έχετε ακούσει ότι η Κλεοπάτρα της Αιγύπτου, για να διατηρεί το δέρμα της πάντα απαλό και λείο, δεν εμπιστευόταν τίποτε άλλο παρά το γάλα. Και καλά έκανε, αφού είναι πλέον επιστημονικά διαπιστωμένο ότι το γάλα, λόγω στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε λιπίδια και πρωτεΐνες, αναγεννά την υδρολιπιδική ταινία που προστατεύει το δέρμα και το διατηρεί έτσι απαλό. Τι χρειάζεται να κάνετε; Ρίξτε δύο ή τρία λίτρα γάλα (προτιμότερο το πλήρες) στο ζεστό νερό της μπανιέρας σας και χαλαρώστε μέσα για 15 λεπτά. Το μπάνιο αυτό εκτός από την απαλότητα που θα χαρίσει στο δέρμα σας, θα χαρίσει και σε εσάς μια υπέροχη αίσθηση χαλάρωσης…

Πηγή: belife.gr