Ο μήνας που γεννιέται μια γυναίκα, φαίνεται πως επηρεάζει, με κάποιο τρόπο, την κατοπινή γονιμότητά της, αφού μια νέα αυστριακή επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που γεννιούνται το καλοκαίρι, τείνουν να αποκτούν λιγότερα παιδιά στη ζωή τους σε σχέση με τις γυναίκες που γεννιούνται άλλες εποχές του χρόνου.

Η έρευνα που δημοσιεύει η Guardian, χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία που φτάνουν μέχρι το 1967 στο παρελθόν και διαπίστωσε ότι όσες γυναίκες είχαν γεννηθεί τον Ιούλιο, είχαν κατά μέσο όσο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με όσες είχαν γεννηθεί Δεκέμβριο!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι στο άλλο ημισφαίριο, στη Νέα Ζηλανδία, ισχύει το ακριβώς αντίστροφο αποτέλεσμα αφού και οι εποχές είναι αντίθετες. Επίσης, οι αυστριακοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι στο Βιετνάμ οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί τον Ιούλιο, στην περίοδο των βροχών, είναι πιο γόνιμες σε σχέση με όσες έχουν γεννηθεί στην ξηρή περίοδο του Ιανουαρίου.

Η έρευνα δεν άφησε έξω και τους άνδρες αφού διαπιστώθηκε πως όσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο, γίνονται αργότερα πατέρες λιγότερων παιδιών, σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τους ανοιξιάτικους μήνες.