Αν και οι περισσότεροι ειδικοί παρουσιάζονται ιδιαιτέρως σκεπτικοί, με αρκετούς να εναντιώνονται σθεναρά στην νέα μόδα που υπό την σκέπη του κινήματος με τον τίτλο No – Poo, πολλοί, για την ακρίβεια πολλές, είναι εκείνες που λένε όχι στην καθημερινή χρήση των σαμπουάν.

Η σθεναρή αντίσταση στο λούσιμο προβάλλεται κυρίως, όπως υποστηρίζει o διάσημος hair-stylist Σαζ Ντιν, στο Marie Claire, επειδή «με την χρήση του σαμπουάν, τα μαλλιά σπάνε και γίνονται πιο λεπτά, πιο αδύναμα και λιγότερο λαμπερά». Όπως διευκρινίζει μάλιστα η φθορά είναι μακροχρόνια αφού «τα χημικά που περιέχουν αφήνουν υπολείμματα που σε βάθος χρόνου αποδυναμώνουν τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών και τα κάνουν να δείχνουν ξηρά και άτονα».

Βέβαια ακολουθώντας την νέα τάση δεν σημαίνει πως παύεις να επισκέπτεσαι εντελώς τη ντουζιέρα σου. «Απλώς παύεις να  εμπιστεύεσαι τις φόρμουλες των περισσότερων σαμπουάν και αντ’ αυτού προτιμάς εναλλακτικά και πιο φυσικά προϊόντα, όπως πχ. κάποια ήπια conditioner που κυκλοφορούν στην αγορά και ειδικεύονται στον βαθύ καθαρισμό, χωρίς να απογυμνώνουν την τρίχα από τις φυσικές τους ιδιότητες» .

Υπάρχουν όμως και υπέρμαχες, όπως η Zoe Schaeffer, οι οποίες κατά το λούσιμο χρησιμοποιούν baking soda ενώ δεν λείπουν κι αυτές που αντικατέστησαν το σαμπουάν τους με λίγο λάδι καρύδας ή και σκέτο νεράκι. Όπως μαρτυρούν πολλές που ακολούθησαν την μέθοδο αυτή, ενώ τις πρώτες έξι βδομάδες χωρίς σαμπουάν τα μαλλιά μπορεί να δείχνουν χειρότερα από ποτέ, μετά αρχίζουν να ανακτούν την φυσικότητά τους και μέσα στις επόμενες έξι βδομάδες είναι μεταξένια και δεν φριζάρουν καθόλου.

Στον αντίποδα βέβαια βρίσκονται οι εχθροί του κινήματος , όπως ο hair-stylist Ρικάρδο Ρόχας, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ακόμη και λίγες εβδομάδες λουσίματος χωρίς σαμπουάν δεν συστήνονται για τα υγιή μαλλιά. Τονίζουν μάλιστα πως οι περισσότερες γυναίκες που είδαν την ποιότητα των μαλλιών τους να βελτιώνεται αφότου υπέκυψαν στο trend, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούσαν λάθος προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών τους εξαρχής.
Όπως λένε χαρακτηριστικά «το μόνο που μπορείς να καταφέρεις σταματώντας να λούζεσαι με σαμπουάν είναι οικονομία στο πορτοφόλι σου, άσχετο δηλαδή με τα μαλλιά σου»…