Το χειμώνα και ειδικότερα αυτόν που διανύουμε, που έχουν παγκοσμίως «φαγωθεί» να μας κλείσουν μέσα, θα περάσουμε πολλές ώρες και μέρες στο σπίτι. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθότι είναι μια ευκαιρία να ξαναβρεθούμε με φίλους, στον προσωπικό μας χώρο. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να σταθείτε στο χώρο και να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Αλλάξτε την θέση των επίπλων, φτιάξτε γωνίες, αναζητήστε σε γονείς και φίλους κουρτίνες, χαλιά, πίνακες που δεν θέλουν και κάντε του λίφτινγκ δωρεάν. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν κοστίζουν μια περιουσία.

Μην φοβάστε να βάζετε στους τοίχους σας καθρέφτες. Μεγαλώνουν το χώρο και δημιουργούν προοπτικές.

Μην φορτώνετε το σπίτι με έπιπλα που θα κλείσουν το χώρο. Να υπάρχει πάντα αέρας και χώρος για εύκολη κίνηση, διαφορετικά θα εκνευρίζεστε στο λεπτό. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε διαφορετικές γωνίες, με ξεχωριστό ύφος και σκοπό. Γωνία για διάβασμα, γωνία για καφέ με μια φίλη.

Για μια ρομαντική ατμόσφαιρα, προτιμάτε τα κεριά. Ακόμα και οπτικά, γλυκαίνουν το χώρο. Προσοχή μόνο με τα αρωματικά γιατί ένα φτάνει για κάθε χώρο προκειμένου να μην βαρύνει η ατμόσφαιρα από τις μυρωδιές.

Προτιμάτε τα επιδαπέδια φωτιστικά και τα λαμπατέρ σε τραπεζάκια. Υπάρχει στο εμπόριο μεγάλη ποικιλία και πλέον για όλα τα βαλάντια.

Προτιμάτε ένα χαλί που θα ζεστάνει το χώρο και που θα τον συμπληρώσει και χρωματικά. Αν έχετε πολύ μονοχρωμία, επιλέξτε ένα με σχέδιο και χρώμα για να σπάσετε τη μονοτονία. Διαφορετικά επιλέξτε ένα απλό μοτίβο με χρώμα που θα δέσει τα έπιπλα του χώρου.

Αν χρησιμοποιείτε ριχτάρια, είναι εύκολο κάθε εποχή να αλλάζετε το σαλόνι σας. Άλλα χρώματα και υφάσματα το χειμώνα, άλλα το καλοκαίρι. Επίσης τα μαξιλαράκια δίνουν μια αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας.

Φροντίστε να έχετε φρέσκα λουλούδια και σε γλάστρα αλλά και κομμένα. Δίνουν χρώμα, ζωή και είναι συντροφιά.
Οι πίνακες και οι φωτογραφίες στους τοίχους πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των ματιών ή λίγο πιο ψηλά.

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας. Οι άσπροι τοίχοι αν δεν συνοδεύονται από πολύχρωμες κουρτίνες, πίνακες ή διακοσμητικά μπορεί να δίνουν την αίσθηση κλινικής. Δοκιμάστε τις διχρωμίες που δίνουν μορφή και κερδίζουν στο μάτι. Το χρώμα της ελιάς είναι στη μόδα και παντρεύεται εύκολα με το ξύλο.

Φροντίστε τα μικρά καθημερινά αντικείμενα χρήσης να είναι του γούστου σας και όχι απλή εξυπηρέτηση μιας ανάγκης. Όμορφα τασάκια, ποτήρια, σουπλά δίνουν αμέσως μια αισθητική νότα.