Οι σταρ του Χόλιγουντ δε γεννήθηκαν όλες με «ατσάλινους» κοιλιακούς. Απλώς ακολουθούν πιστά τις συμβουλές των προσωπικών τους «βασανιστών». Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερη διαφήμιση της δουλειάς των γυμναστών από τη βελτίωση της εικόνας των διάσημων γυναικών της showbiz.

Συγκεντρώσαμε συμβουλές και σας παρουσιάζουμε τα μυστικά της σωστής άσκησης δια στόματος των προσωπικών γυμναστών των σταρ.

Μειώστε το χρόνο, αυξήστε την ένταση

Το γυμναστήριο του Γκούναρ Πέτερσον στο Μπέβερλι Χιλς διαθέτει από όργανα γυμναστικής και ασήκωτα βάρη μέχρι τεχνητούς τοίχους αναρρίχησης. Η Ατζελίνα Τζολί, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Πενέλοπε Κρουζ, η Λιβ Τάιλερ και η Κάμερον Ντίαζ είναι μερικές μόνο από τις διάσημες πελάτισσές του.

Η μέση γυναίκα μπορεί να μειώσει το χρόνο που γυμνάζεται κατά 20 λεπτά κι όμως να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Πώς;

Κρατώντας το σώμα της σε αδιάκοπη κίνηση και παραλείποντας τα διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις. Ένα σετ κοιλιακοί, μετά πηδηματάκια ή τρέξιμο, χωρίς ανάπαυση, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και εξοικονομεί χρόνο χωρίς εκπτώσεις στο αποτέλεσμα. Αρχή του Πέτερσον είναι να εναλλάσσει τις ασκήσεις, ώστε να δουλεύει τους ίδιους μυς του σώματος όχι όμως με τις ίδιες κινήσεις ή βάρη για να μην καταντήσει η προπόνηση μονότονη. Σας κούρασε το τζόγκινγκ στον ηλεκτρονικό διάδρομο; Βγείτε στο πάρκο για αλλαγή!

Γυμναστείτε διασκεδάζοντας

Τα μαθήματα καράτε που ο Τζέιμι Μιλνς παρέδιδε κάποτε στη Σίντι Κρόφορντ και τα… βασανιστήρια, στα οποία υπέβαλε την Κριστίν Νέιβις του «Sex and the City», αλλά και την Καλίστα Φλόκχαρτ τον έκαναν διάσημο.

Όταν η άσκηση θέτει ως μόνο στόχο τη βελτίωση ενός σημείου του σώματος (πχ γλουτοί, πλάτη, ή κοιλιακοί) γρήγορα γίνεται ανιαρή και διακόπτεται πριν επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον Μιλς, οι πειραματισμοί με νέους τρόπους άσκησης και ενδυνάμωσης, είτε αυτοί είναι πολεμικές τέχνες, είτε χορός, είτε πάλι η ενασχόληση με ένα σπορ, δίνουν κίνητρα και έχουν διάρκεια.

Μη φοβάστε λοιπόν να αλλάζετε το είδος της γυμναστικής σας, ώστε να ανανεώνεστε και να μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια.

Push up για πάντα

H Άσλι Μπόρντεν είναι διάσημη για το συνδυασμό παραδοσιακών ασκήσεων με τεχνικές και κινήσεις δανεισμένες από το kick boxing, ενώ μία από τις σταρ που την εμπιστεύτηκαν από την αρχή ήταν η Κριστίνα Αγκιλέρα.

Για την ενδυνάμωση των μυών των χεριών, των ώμων και της πλάτης προτιμήστε μεγάλα βάρη με λίγες επαναλήψεις. Οι μυς για να αναπτυχθούν πρέπει να δουλέψουν αργά, με μεγάλα βάρη, ώστε να αποκτήσουν όγκο. Οι πολλές επαναλήψεις με μικρή αντίσταση κάνουν τα χέρια να φαίνονται νευρώδη, τα διατηρούν όμως αδύνατα.

Η Μπόρντεν θεωρεί τις κάμψεις απαραίτητη άσκηση για τα χέρια, το στήθος και την πλάτη. Πώς θα τις κάνετε σωστά; Γονατίζοντας στα τέσσερα, με τα χέρια τεντωμένα στο ύψος των ώμων, τις παλάμες στο έδαφος και το κεφάλι να κοιτά κάτω, τεντώστε τα πόδια προς τα πίσω, στηρίζοντας το βάρος σας στις μύτες.

Λυγίστε τους αγκώνες προσπαθώντας να φέρετε το στήθος σας κοντά στο έδαφος και επαναλάβατε για τρία περίπου σετ των 10 επαναλήψεων. Αν είστε αρχάρια, μπορείτε να στηρίζεστε στα γόνατα, μέχρι να δυναμώσετε τον κορμό και τα χέρια σας, ώστε να κάνετε ολοκληρωμένη την κίνηση.

Η γνωστή γυμνάστρια, εκτός από την προτίμησή της στα push up φαίνεται να έχει κι άλλες … στρατιωτικές συνήθειες, αφού εφαρμόζει στις πελάτισσές της αυστηρή πειθαρχία. Όπως έχει δηλώσει η ίδια, επιτρέπει τη διακοπή της άσκησης μόνο σε περίπτωση κάκωσης ενός μυός ή άλλου παρόμοιου ατυχήματος.

Η στάση του πολεμιστή

Από το κέντρο γιόγκα που διατηρεί η Σιν Κορν στην Σάντα Μόνικα, έχουν περάσει ονόματα όπως η Ναόμι Γουάτς, η Άσλι Τζαντ, η Χέδερ Γκρέιαμ και η Σάλι Φιλντ.

Σύμφωνα με την ειδικό, η στάση που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει είναι η «στάση του πολεμιστή», όπως λέγεται στη γλώσσα της γιόγκα. Η άσκηση αυτή απομακρύνει το στρες και την ένταση που συσσωρεύονται στα πόδια και ειδικά στους μυς των μηρών.

Με το ένα πόδι ελαφρά λυγισμένο σηκώστε το δεξί σε γωνία 90 μοιρών περίπου και με τα χέρια πάνω από το κεφάλι με τις παλάμες να κοιτούν προς τα μέσα, κρατηθείτε ακίνητες για τουλάχιστον πέντε αργές αναπνοές.

Στη συνέχεια επαναλάβετε το ίδιο αλλάζοντας σταθερό πόδι. Επίσης, για χαλάρωση μετά από έντονη άσκηση, ξαπλώστε και με τις φτέρνες σας ενωμένες αφήστε τα πόδια σας να πέσουν λυγισμένα δεξιά και αριστερά αντιστοίχως, με αργή κίνηση. Τοποθετήστε το ένα χέρι στους κάτω κοιλιακούς σας, το άλλο στη θέση της καρδιάς, πάρτε βαθιές εισπνοές και δοκιμάστε να κάνετε μια θετική σκέψη.

Τα βαράκια κάνουν θαύματα

Η Ζίλιαν Χέσελ, στην οποία οφείλουν την καλλίγραμμη σιλουέτα τους πολλές επώνυμες κυρίες, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Έμα Τόμσον και Χόλι Χάντερ, επιμένει κλασικά.

Η γυμνάστρια υποστηρίζει ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για αποτελεσματική ενδυνάμωση του κορμού, της πλάτης και των άκρων σας είναι τα βαράκια στα χέρια και στα πόδια. Προτείνει εναλλάξ κύκλους με τα πόδια, κατά τη φορά του ρολογιού, ξαπλωμένη κάτω, με τα χέρια κολλημένα στον κορμό και τα πόδια τεντωμένα μπροστά. Έτσι σχηματίζονται γρήγορα οι μυς, ενώ τα πόδια δυναμώνουν αισθητά.

Οι ασκήσεις που κατά τη Χέσελ κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει είναι οι κοιλιακοί και οι ασκήσεις για τους προσαγωγούς και τους απαγωγούς, στα ειδικά όργανα του γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι, με αυτοκόλλητα βαράκια προσαρμοσμένα στον αστράγαλο: Ξαπλωμένη στο πλάι με το κεφάλι στηριγμένο στον αγκώνα σας και τα πόδια τεντωμένα στην ίδια γραμμή με τον κορμό, γυμνάζετε με πολλά σετ επαναλαμβανόμενων άρσεων του εξωτερικού ποδιού τα «δύσκολα» σημεία των απαγωγών, τα λεγόμενα «ψωμάκια». Στη συνέχεια αλλάξτε πλευρά.

Κοιλιακοί και σωστή στάση του σώματος

Η Τρίσα Χάριγκτον, προσωπική γυμνάστρια της Σάρα Μισέλ Γκελάρ, έχει κατά καιρούς υποβάλει σε εξαντλητική προπόνηση πολλές celebrities, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι εκτός από την άσκηση είναι σημαντική και η σωστή στάση του σώματος στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Προσπαθήστε να στέκεστε ευθυτενής, ώστε να βελτιώνετε την εικόνα σας. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει να προτάσσουν το θώρακα και το στήθος τους. Λάθος!

Η σωστή στάση επιτυγχάνεται μαζεύοντας την κοιλιά σας προς τα μέσα, σα να προσπαθείτε να την ευθυγραμμίσετε με τη σπονδυλική στήλη σας. Επιπλέον, κατά την Χάριγκτον, είναι σημαντικό να γυμνάζετε εντατικά τους μυς της κοιλιάς με περίπου 100 συνολικά επαναλήψεις την ημέρα. Οι κοιλιακοί εκτίθενται από τα περισσότερα γυναικεία ρούχα και επιπλέον προδίδουν τις διατροφικές μας συνήθειες.

Σημαντικό είναι να εναλλάσσετε τους τρόπους άσκησης, ώστε οι μυς να μην εθίζονται σε ένα μόνο τρόπο και η άσκηση δεν έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την άρση των ποδιών με διαφορετικές γωνίες, αν π.χ. έχετε συνηθίσει να γυμνάζετε την κοιλιά σας μόνο με άρσεις του κορμού. Δυναμώνοντας τους κοιλιακούς σας όχι μόνο θα χωρέσετε και πάλι στο στενό σας τζιν, αλλά σταδιακά θα αισθάνεστε καλύτερα στις δύσκολες μέρες της εμμηνόρροιας.

Πηγή: beautysecrets.gr