Μπορεί να χρειαστεί λίγη δουλίτσα παραπάνω για να φτιάξετε αυτό το lip balm, όμως, αξίζει τον κόπο. Θα χρειαστείτε λίγα και καλά, αλλά και αποτελεσματικά συστατικά που θα κρατήσουν τα χείλη σας απαλά και λαμπερά!

Η βάση για κάθε balm είναι απλά φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή λάδι jojoba. Το άλλο κύριο συστατικό είναι το κερί που καθιστά ευκολότερη την αποθήκευση και την εφαρμογή.

Η αναλογία λάδι και κερί ποικίλλει σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, γενικά ισχύει η αναλογία: 2/3 του φλιτζανιού ή 10 κουταλιές λάδι και 3 κουταλιές κερί μέλισσας, για το σώμα. Ενώ για τα χείλη: 2/3 του φλιτζανιού ή 10 κουταλιές λάδι σε 5 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας.

Πώς να το φτιάξετε:
Το λάδι και το κερί θερμαίνονται μαζί σε ένα μπεν μαρί μέχρι το κερί να λιώσει τελείως. Πρέπει να προσέξετε να μην βράσει παραπάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, και στη συνέχεια αφήνουμε δημιουργικότητά μας να πάρει θέση, επιλέγοντας τα αρωματικά έλαια, ή αποξηραμένα λουλούδια και αρώματα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βάζα ή μπουκάλια πριν κρυώσει εντελώς. Αυτή είναι μια πολύ βασική συνταγή, αλλά πολλές παραλλαγές είναι δυνατές σύμφωνα με την ατομική επιλογή του καθενός.

Ενυδατικό χειλιών από τριαντάφυλλο

Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο, ¼ κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε ή το περιεχόμενο από 2 κάψουλες βιταμίνης Ε και 2-3 σταγόνες τριαντάφυλλο ή λάδι βανίλιας.

Πώς να το φτιάξετε:
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο μαζί με τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για τριάντα λεπτά. Σουρώνουμε το υγρό μέσα από λεπτό κόσκινο. Τώρα θερμαίνουμε το βούτυρο κακάο μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε το μείγμα λαδιού και προσθέστε άλλα αιθέρια έλαια που αναφέρονται. Αναδεύετε το μείγμα απαλά και μεταφέρεται στο δοχείο.

Πηγή: neadiatrofis.gr