Θέλεις να έχεις λαμπερά μαλλιά αλλά δεν ξέρεις πώς να τα αποκτήσεις; Παρακάτω θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς αν έχεις θαμπά και άτονα μαλλιά αλλά θα μάθεις και πώς θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να λάμψουν χωρίς προηγούμενο.

Προσοχή στο στέγνωμα:
όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου καλό είναι προσέχεις πώς το κάνεις. Και εδώ όπως και στο λούσιμο καλό είναι στο τέλος να «γυρίσεις» στην κατάλληλη ένδειξη που βγάζει κρύο αέρα. Το αποτέλεσμα είναι αντίστοιχο με το λούσιμο με κρύο νερό που θα δεις παρακάτω.

Πες «ναι» στο σέρουμ: τα σέρουμ λάμψης είναι τα κατάλληλα προϊόντα που πρέπει να έχεις αφού χαρίζουν στα φριζαρισμένα ή απείθαρχα μαλλιά μια απίστευτη λάμψη. Αυτά τα προϊόντα ενυδατώνουν σε βάθος την τρίχα σου, ενώ η κατάλληλη ποσότητα που πρέπει να απλώσεις σύμφωνα με τους ειδικούς είναι όσο το μέγεθος ενός μπιζελιού.

Καλά θα κάνεις να ξεκινήσεις από τις άκρες των μαλλιών και να φτάσεις στο επάνω μέρος του κεφαλιού, απλώνοντας το σε νωπά μαλλιά. Το σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα σέρουμ αλλά να μείνεις πιστή στην προτεινόμενη, γιατί μπορεί να «βαρύνει» τα μαλλιά σου.

Χωρίς ξέβγαλμα: το μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα είναι ένα ακόμη προϊόν που σε βοηθάει να έχεις πάντα λαμπερά και υγιή μαλλιά. Τα κανονικά μαλακτικά είναι καλά αλλά αν θέλεις πραγματικά να δεις τα μαλλιά σου να λάμπουν δεν έχεις παρά να προσθέσεις στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου και το μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Φτιάξε μόνη σου σούπερ μάσκα για να «ζωντανέψεις» το χρώμα των μαλλιών σου:

Θα χρειαστείς: 7 κορυφές από φρέσκο δεντρολίβανο, 7 φύλλα δάφνης, 50 γρ. σησαμέλαιο, 1 κουταλάκι λιναρόσπορο, 50 γρ. σιτέλαιο, 50 γρ. ελαιόλαδο

Πώς θα την φτιάξεις: βάλε το μείγμα των λαδιών σε γυάλινο δοχείο με καπάκι και πρόσθεσε τα βότανα. Άφησέ το μείγμα στον ήλιο για μία εβδομάδα. Στη συνέχεια στραγγίζεις το μείγμα και το αποθηκεύεις σε εύχρηστη συσκευασία.

Λούσου με κρύο νερό:
Το ζεστό νερό μπορεί να κάνει την τρίχα σου πιο ξηρή και να αφήσει τα μαλλιά σου να δείχνουν θαμπά και άτονα. Αφού λοιπόν λουστείς και απλώσεις το μαλακτικό σου δεν έχεις παρά να τα ξεβγάλεις με κρύο νερό. Θα δεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά από ποτέ!

Αναρωτιέσαι γιατί; Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό, οι στοιβάδες των κυττάρων στην εξωτερική επιφάνεια της τρίχας, που βρίσκονται η μια πάνω στην άλλη σαν λέπια, έρχονται πιο κοντά, σχηματίζουν πιο λεία επιφάνεια και αντανακλούν περισσότερο φως.

Πηγή: womenonly.gr