Πέρασες μια δύσκολή μέρα; Ταλαιπώρησες το δέρμα σου με το μακιγιάζ, την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ξηρή ατμόσφαιρα από το κλιματιστικό στο γραφείο; Αν θέλεις το επόμενο πρωινό να βρει την επιδερμίδα σου ξεκούραστη και λαμπερή, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Δεν κοιμόμαστε ποτέ χωρίς να κάνουμε ένα βαθύ καθαρισμό, με προϊόντα καλής ποιότητας που ταιριάζουν στο δέρμα μας.

2. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε την κρέμα νυκτός.

3. Ξυπνώντας, καθαρίζουμε την επιδερμίδα μας με μία καλή λοσιόν και απλώνουμε την ενυδατική μας κρέμα.

4. Εντοπίζουμε τα σημεία του προσώπου μας που παρουσιάζουν σκιές, όπως οι μαύροι κύκλοι (όλες σχεδόν έχουμε αυτό το πρόβλημα, όσο και αν κοιμόμαστε το βράδυ). Αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τους κύκλους, σιγά-σιγά με τα χρόνια η κούραση θα παρουσιάζεται και με τη μορφή μικρών ρυτίδων. Από νωρίς λοιπόν φροντίζουμε να βάζουμε στη περιοχή τα ειδικά προϊόντα για τα μάτια. Επίσης αν βάλεις χρώμα κατά μήκος των μαύρων κύκλων, με το κατάλληλο κονσίλερ οι σκιές θα σβηστούν και το πρόσωπό σου θα λάμψει. Μην ξεχάσεις να βάλεις κονσίλερ και στην εσωτερική γωνία των ματιών.

5. Απλώνουμε την βάση ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και προς τα έξω. Αν δεν θέλεις να βαρύνεις το μακιγιάζ, μπορείς να κρατήσεις σαν βάση την υδατική σου κρέμα και να βάλεις μια ελαφριά πούδρα. Εξάλλου το πρωί δεν θέλουμε βαρύ μακιγιάζ.

6. Άπλωσε το ρουζ. Η ιδανική απόχρωση για το πρωί είναι η ροδακινί απόχρωση που είναι πολύ κοντά στο φυσικό χρώμα της υγείας. Αν πάλι προτιμάς τις κόκκινες αποχρώσεις, φρόντισε να είναι το καθαρό κόκκινο, το οποίο αν είναι σε κρεμώδες μορφή ελέγχεις την ποσότητα με τα δάχτυλά σου, ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο φυσικό.

7. Δώσε σχήμα στα μάτια σου, με ένα μολύβι ή eye liner. Ακολουθεί η μάσκαρα από τη βάση των βλεφαρίδων και προς τα έξω. Μην υπερβάλεις, μην ξεχνάς ότι είναι πρωί.

8. Τέλος, δώσε χρώμα στα χείλη σου, με ένα κραγιόν που θα ταιριάζει με την απόχρωση του ρουζ αλλά και με το σύνολο που έχεις διαλέξει για την εμφάνισή σου. Απέφυγε τα άχρωμα κραγιόν τα οποία θα σε δείξουν κουρασμένη.

Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις την μέρα σου, γεμάτη αυτοπεποίθηση για την εμφάνιση σου.

Πηγή: filenades.gr