Ανάμεσα στους αμέτρητους συνδυασμούς, τα κόκκινα χείλη, το φυσικό λουκ και τα smokey eyes είναι τρεις από τις βασικότερες τεχνικές μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει. Από αυτά, τα smokey eyes είναι το δυσκολότερο και το πιο περίπλοκο να γίνει και συνήθως χρειάζεται αρκετό χρόνο και αρκετή εξάσκηση. Βρήκαμε λοιπόν και σας παρουσιάζουμε 3 εύκολες τεχνικές που θα σας χαρίσουν όμορφα smokey eyes χωρίς πολύ κόπο και χρόνο.

1. Η τεχνική των σταυρών
Τα μόνα σύνεργα που θα χρειαστείτε είναι ένα καφέ eyeliner και μια μπατονέτα ή οτιδήποτε άλλο κατάλληλο για το άπλωμα του eyeliner. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το eyeliner όπως το χρησιμοποιείτε συνήθως, κατά μήκος της πάνω γραμμής των βλεφαρίδων σας. Στη συνέχεια, τραβήξτε μια γραμμή από τη γωνία της γραμμής των βλεφαρίδων σας διαγωνίως μέχρι το σημείο της πτυχής του βλεφάρου. Ακριβώς κάτω από αυτή τη γραμμή, τραβήξτε ακόμα μία, κάθετη προς την πρώτη, και δίπλα της μία τρίτη γραμμή επίσης κάθετη στην πρώτη. Σε αυτές τις τρεις γραμμές, φέρτε κάθετες αντίστοιχα στην κάθε μία έτσι ώστε να σχηματιστούν τρεις μικροί σταυροί. Όταν θα έχετε τελειώσει, θα πρέπει να έχει καλυφθεί με eyeliner το εξωτερικό μισό του βλεφάρου σας, από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι την πτυχή του, με ένα σχήμα που μοιάζει με πλέγμα. Τραβήξτε μια τελευταία γραμμή, από την εξωτερική γωνία του ματιού μέχρι τα μέσα της κάτω γραμμή των βλεφαρίδων. Πάρτε τη μπατονέτα σας και απλώστε το eyeliner στο βλέφαρό σας μέχρι να του δώσετε το μουτζουρωμένο λουκ που χρειάζεται για τα smokey eyes. Απλώστε και την γραμμή κάτω από τις βλεφαρίδες και είστε έτοιμη.

2. Η τεχνική της παλέτας
Ένας παράγοντας που κάνει τα smokey eyes δύσκολη τεχνική, είναι το να μην έχετε όλα τα κατάλληλα σύνεργα στο ίδιο μέρος. Ευτυχώς, υπάρχει μια πληθώρα από παλέτες που κάνουν τα πράγματα εύκολα για σας, ειδικά όταν πρόκειται για τα smokey eyes. Επιλέξτε μία παλέτα με τρία ξεχωριστά χρώματα σκιών: Ένα ανοιχτό, συνήθως με περλέ τελείωμα, έναν μεσαίο τόνο, συνήθως με ματ τελείωμα, και ένα σκούρο, είτε μεταλλικό, είτε ματ. Βάλτε το ανοιχτό χρώμα ακριβώς κάτω από το κόκκαλο των φρυδιών και στην εσωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι για να απλώσετε τον μεσαίο τόνο πάνω στο βλέφαρο, από την γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι την πτυχή του. Έπειτα, πάρτε τη σκούρα απόχρωση και απλώστε τη στην πτυχή και πάνω από την γραμμή των βλεφαρίδων, σχηματίζοντας ένα πλάγιο V, με το μυτερό του μέρος προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Τέλος, αναμείξτε τα όλα μαζί με ένα πινελάκι ή με το δάχτυλό σας για να γίνει ομοιόμορφο το αποτέλεσμα και να μην ξεχωρίζει το κάθε χρώμα από το άλλο.

3. Η τεχνική της μεταλλικής σκιάς
Πάρτε την αγαπημένη σας μεταλλική σκιά και λίγο lip balm γι’ αυτή την τεχνική των smokey eyes. Με το δάχτυλό σας, εφαρμόστε τη σκιά από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι την πτυχή του βλεφάρου, βάζοντας μικρότερη ποσότητα στην εσωτερική γωνία και περισσότερη στην εξωτερική γωνία του ματιού. Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα άλλο δάχτυλο και εφαρμόστε πολύ λίγο lip balm στην πτυχή του βλεφάρου σας, κάτι που θα βοηθήσει να αναμειχθεί λίγο καλύτερα η σκιά, και απλώστε το δίνοντάς της την εμφάνιση των smokey eyes. Τέλος, βάλτε δύο στρώσεις μαύρης μάσκαρας και είστε έτοιμη.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr