Έχετε επιστρέψει στο σπίτι από το μαιευτήριο με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σας ή μήπως όχι;

H «συναισθηματική δυσφορία» ή όπως αλλιώς ονομάζεται ονομάζεται «baby blues», συμβαίνει στις νέες μητέρες γύρω στην τέταρτη ημέρα μετά τον τοκετό και μέχρι την 10η ημέρα θα έχει συνήθως εξαφανισθεί. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κλάμα, νευρικότητα, άγχος και σύγχυση. Όμως, σε αντίθεση με την επιλόχειο κατάθλιψη, τα συμπτώματα των baby blues, υποχωρούν γρήγορα και δεν επηρεάζουν την ικανότητα της μητέρας στο να λειτουργεί κανονικά.

«Η απόκτηση ενός μωρού είναι μια τεράστια αλλαγή στη ζωή κάθε γυναίκας» λέει η Δρ Laura Goetzl, ειδικός εμβρυολόγος στο Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια. «Είναι φυσιολογικό λοιπόν να υπάρχουν ως επί το πλείστον ευτυχή συναισθήματα και συγκινήσεις, αλλά μερικές φορές τα συναισθήματα αυτά αναμιγνύονται με άγχος. Διαβάστε 8 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να νικήσετε τη συναισθηματική δισφορία τις πρώτες εβδομάδες της μητρότητας.
Προσκαλέστε κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο στο σπίτι

Αν αισθάνεστε εξαντλημένη και ανήμπορη να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας ζητήστε από κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο να μείνει μαζί σας τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό έτσι ώστε να μπορεί να σας προσφέρει τη σοφία του ή απλά να σας ακούσει. Θα μπορούσε να είναι η μητέρα ή η αδερφή σας ή μια πολύ καλή σας φίλη. Να ξέρετε ότι αυτό που έχετε ανάγκη τώρα είναι υποστήριξη.

Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr