Πολλές φορές νιώθεις πώς εσύ κοιμάσαι και η τύχη των μαλλιών σου δουλεύει; Τότε πάρε την τύχη των μαλλιών σου στα χέρια σου και φρόντισε τα κατά της διάρκεια της νύχτας αφού μάθεις τα κατάλληλα μυστικά μαλλιών.

Χτένισέ τα: Μετά από μια κουραστική μέρα με προϊόντα στάιλινγκ και πιστολάκι φουλ τα μαλλιά σου χρειάζονται και αυτά την ξεκούραση τους. Χτένισέ τα πριν πέσεις για ύπνο και το πρωί τα μαλλιά σου θα σε… ευγνωμονούν. Ένα καλό βούρτσισμα με μια μέτρια με μεγάλη βούρτσα είναι ιδανική για να περιορίσεις την δημιουργία ψαλίδας στα μαλλιά σου από το στριφογύρισμα σου όλη την νύχτα.

Κουκλίτσα μέρα-νύχτα: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις τα μαλλιά σου πριν πέσεις για ύπνο είναι να τα πιάσεις σε μια χαλαρή αλογοουρά ειδικά αν κάνεις ανήσυχο ύπνο και στριφογυρίζεις όλη τη νύχτα, αφού δεν θέλεις να βρεθείς με κόμπους στα μαλλιά σου όταν ξυπνήσεις. Μια «απαλή» πλεξούδα είναι επίσης μια πολύ καλή λύση και δεν σε εμποδίζει καθόλου στον ύπνο σου ενώ έτσι προφυλάσσεις τα μαλλιά σου από το σπάσιμο στις άκρες ακόμη περισσότερο.

Μαξιλαροθήκη αγάπη μου:
Το βασικό δεν είναι το στρώμα αλλά η μαξιλαροθήκη σου, αφού όλη τη νύχτα επάνω της κοιμάσαι. Η βαμβακερή μαξιλαροθήκη δεν επιτρέπει στο μαλλάκι σου να αναπνεύσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και εσύ το βλέπεις να γεμίζει ψαλίδα και τρελαίνεσαι. Η σατέν μαξιλαροθήκη είναι μια αγορά-επένδυση για τα μαλιά σου και καλά θα κάνεις να αφήσεις τα μαλλιά σου να κινούνται με άνεση καθώς στριφογυρίζεις.

Αέρισε το υπνοδωμάτιο:
Φρόντισε το δωμάτιο που κοιμάσαι το βράδυ να αερίζεται σωστά και να μην ζεσταίνεσαι πολύ και ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μην το παρακάνεις όμως, διότι τα δωμάτια που είναι κρύα μπορεί να κάνουν την τρίχα σου πιο εύθραυστη. Απ’ την άλλη, αν το δωμάτιο σου είναι πολύ ζεστό μπορεί να γίνει η τρίχα σου πολύ ξηρή. Το ιδανικό που πρέπει να φροντίσεις- όχι μόνο για τα μαλλιά σου αλλά για όλο σου το κορμί- είναι να διαθέτει μια κανονική θερμοκρασία για να μην ξυπνήσεις με μαλλιά σαν να είναι βγαλμένα από… τη ζούγκλα.

Πηγή: Womenonly.gr