Θέμα ταμπού εξακολουθεί να παραμένει η ενδοοικογενειακή βία, κυρίως σε μικρές κοινωνίες, όπως προκύπτει από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών δήμου Φλώρινας.

«Ωστόσο, παρά αυτή την κυριαρχούσα αντίληψη που συνοδεύεται και από το κοινωνικό στίγμα, ήδη, στους 6 μήνες λειτουργίας του Κέντρου, έχουμε ασχοληθεί με 16 περιστατικά που μας κατήγγειλαν γυναίκες, αριθμός -εκτιμώ- μεγάλος για τα πληθυσμιακά δεδομένα της Φλώρινας», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Ματθαίος Καργάκης, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, σήμερα το βράδυ, από τη γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια.

Σύμφωνα με τον κ. Καργάκη, οι περισσότερες γυναίκες που προσήλθαν για συμβουλευτική στο Κέντρο, υφίστανται χρόνια ενδοοικογενειακή βία, ενώ για δύο από αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη διαμονή τους σε Ξενώνα φιλοξενίας θυμάτων βίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 16:00, με τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 24081, και απευθύνεται σε όσες γυναίκες έχουν δεχτεί οποιασδήποτε μορφής βία.