Η κατανάλωση νερού καθημερινά 8-10 ποτήρια τροφοδοτεί την επιδερμίδα σας με όση υγρασία χρειάζεται για να διατηρηθεί φρέσκια και απαλή.

Ωστόσο, οι δυσμενείς περιβαλλοντολογικοί παράγοντες και η έκθεση της επιδερμίδας σας στον ήλιο, τον αέρα και τα κλιματιστικά, στο σπίτι ή τη δουλειά, αντιστρέφουν αυτή την υδατική ισορροπία. Για να μη φτάσει η επιδερμίδα σας σε επίπεδα μη αναστρέψιμης βλάβης, η προληπτική, καθημερινή εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους θα σας εξασφαλίσει ένα νεανικά απαλό και μεταξένιο δέρμα.

Για περισσότερη ελαστικότητα

Επίλεξε είτε ενυδατικές κρέμες με shea butter, οι οποίες αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος είτε σε όσες περιέχουν στη σύνθεσή τους αγνά εκυλίσματα φυτών (κάρδαμο, κίτρο, δεντρολίβανο, κόλιαντρο, λεβάντα ή ylang ylang) οι οποίες έχουν την ιδιότητα να κατευνάζουν το στρες και τις ζημιές που υφίσταται το δέρμα σας.

Για μεταξένια επιδερμίδα

Μια πολύ καλή επιλογή αποτελούν τα λάδια σώματος που προέρχονται από αποστάξεις φρούτων ή φυτών, καθώς αυτά τα αγνά σκευάσματα εγγυώνται τις πιο απαλές αντιγηραντικές και περιποιητικές ιδιότητες. Τα λάδια από φύλλα φρούτων, για παράδειγμα, δημιουργούν μια αποτελεσματική ασπίδα προστασίας από τη δράση των ελευθέρων ριζών ενώ το αμυγδαλέλαιο βοηθά στην ενυδάτωση και γενικότερα στην ανανέωση του πολύ ξηρού και ώριμου δέρματος.

Το μυστικό

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, πριν απλώσετε το λάδι της επιλογής σας ζεστάνετε λίγη ποσότητα στο χέρι σας και εισέπνευσε για να απολαύσετε τις χαλαρωτικές οσμές της αρωματοθεραπείας.

Πηγή: omorfamystika.gr