Τους θερμούς μήνες δεν ταιριάζει το βαρύ μακιγιάζ όπως πολύ καλά γνωρίζετε! Όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως πρακτικούς. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν αφήνουν το μακιγιάζ να παραμείνει στη θέση του με αποτέλεσμα να «λειώνει» κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ευτυχώς, με τα κατάλληλα καλλυντικά και τη σωστή εφαρμογή τους μπορείτε να είστε ασφαλής ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Αρχικά, αποφεύγουμε τα υγρά make up και foundation με βαριά σύνθεση που μας εξυπηρετούν το χειμώνα και είναι πολύ καλυπτικά, αλλά με τη ζέστη το μακιγιάζ θα έχει άμεσα καθοδική πορεία. Δοκιμάστε τις ενυδατικές κρέμες που έχουν λίγο χρώμα στη σύνθεση τους, είναι πολύ ελαφριές, θρεπτικές για την επιδερμίδα και με μια καλή πούδρα από πάνω, μάς δίνουν ένα άριστο αποτέλεσμα.

Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ένα σταθεροποιητικό για το μακιγιάζ. Με το που θα ολοκληρώσετε το βάψιμο σας, ψεκαστείτε ελαφρά με το ειδικό σταθεροποιητικό, το οποίο θα βρείτε είτε στο φαρμακείο, είτε σε πολυκαταστήματα. Με το προϊόν αυτό το μακιγιάζ σας θα διαρκέσει περισσότερο και δεν θα αλλοιωθεί από την ζέστη.

Προτιμήστε το στερεό eyeliner. To στερεό eyeliner θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από το κανονικό και δεν θα έχετε μεγάλες πιθανότητες να μουτσουρωθείτε μετά από λίγο. Επίσης το στερεό eyeliner συνδυάζει δύο πράγματα σε ένα προϊόν, δηλαδή smocky-eye look και eyeliner.

Τα πολύ υγρά lipgloss δεν κρατάνε τόσο στη ζέστη οπότε ένα matte κραγιόν σε γήινες αποχρώσεις θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!

Πολλές γυναίκες, επιλέγουν τα αδιάβροχα καλλυντικά σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ τέλος, θα ήταν καλύτερα να μείνετε μακριά από τις ψεύτικες βλεφαρίδες που είναι εξαιρετικές για επίσημες εμφανίσεις, αλλά με τη ζέστη φεύγουν εύκολα αφού η κόλλα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Τολμήστε μία μάσκαρα με χρώμα όπως μπλε, τιρκουάζ και μωβ και θα εκπλαγείτε με το πόσο θα φωτίσει το πρόσωπο σας!

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr