Το ένα πέμπτο των παντρεμένων έχουν κάποιο μυστικό, που θα μπορούσε να καταστρέψει το γάμο τους.

Το 25% των συζύγων παραδέχεται ότι έχει πει ψέματα για κάτι σημαντικό. Μάλιστα, το 42% αυτών πιστεύουν ότι δε θα γίνουν αντιληπτοί, ωστόσο πολλοί υποφέρουν από πολλές άυπνες νύχτες, αλλαγές στη διάθεσή τους και μόνιμο αίσθημα ενοχής εξαιτίας κάποιου κρυφού μυστικού.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία σε 2.175 παντρεμένους και την οποία επικαλείται η εφημερίδα Daily Mail στην ιστοσελίδα της, τα μυστικά αυτά κυμαίνονται από την απιστία μέχρι οικονομικά προβλήματα ή εθισμό στην πορνογραφία. Ακόμη, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, τα παντρεμένα ζευγάρια κρατάνε κατά μέσο όρο έξι μυστικά μεταξύ τους, με το 26% να πιστεύει ακράδαντα ότι η αποκάλυψή τους θα μπορούσε να καταστρέψει το γάμο τους.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων υποστήριξε, ότι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν αποκαλύψει στο σύντροφό τους την αλήθεια, είναι ότι είτε δεν ήθελαν να τον/την ανησυχήσουν, είτε ότι ο/η σύντροφός τους δε θα μπορούσε να τους καταλάβει, ή ότι ήταν κάτι που συνέβη μόνο μία φορά.

Σχεδόν οι μισοί ομολόγησαν ότι κάποιος τρίτος γνώριζε το μυστικό τους και ένα τέταρτο ανέφερε ότι φοβόταν πολύ ότι κάποια μέρα το μυστικό τους θα μπορούσε να αποκαλυφθεί κατά λάθος.

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι υπέφεραν από κρίσεις πανικού εξαιτίας του γεγονότος αυτού, ή ότι το είχαν ρίξει στο αλκοόλ για να καταλαγιάσουν κάπως τις τύψεις που ένιωθαν.