Όσο πιο νωρίς ξεκινά μια γυναίκα τις δίαιτες, τόσο πιο επιρρεπής μπορεί να είναι σε προβλήματα υγείας, όπως η εμφάνιση διατροφικών διαταραχών και η κατάχρηση αλκοόλ.

Αυτό ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολούθησαν 1.340 φοιτητές για 10 χρόνια και διαπίστωσαν ότι το άγχος για την εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει τις γυναίκες όλων των ηλικιών.

Κάποιες ξεκινούν να προσέχουν το βάρος τους και τη διατροφή τους από την ηλικία των 3 ετών ακόμη, ενώ άλλες αρχίζουν να παρακολουθούν την πρόσληψη θερμίδων στην ηλικία των 26.

Σύμφωνα με τους ερευνητές πάντως, όσο πιο νωρίς ξεκινήσει μια γυναίκα να κάνει δίαιτα, τόσο πιο πιθανό είναι να υποφέρει από μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία της.

«Όσο πιο μικρή είναι η ηλικία που ξεκινά μια γυναίκα δίαιτα, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα προβλήματα 10 χρόνια αφότου ενηλικιωθεί» σχολίασε στη MailOnline η καθηγήτρια ψυχολογίας Pamela Keel.

Η ίδια εξήγησε ότι οι διατροφικές διαταραχές πολλές φορές ξεκινούν από κοινωνικούς, ψυχολογικούς και βιολογικούς παράγοντες και τόνισε ότι αν τα νεαρά κορίτσια αποθαρρυνθούν από τις προσπάθειες απώλειας βάρους σε νεαρή ηλικία, αυτό θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων που συνδέονται με τη διατροφή, το αλκοόλ και το βάρος τους στην ενήλικη ζωή.