Το άγχος είναι αιτία πολλών ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και ασθενειών. Καλό θα είναι να μάθετε να αποβάλλετε το άγχος σας ούτως ώστε να αισθάνεστε καλά και να περνάτε όμορφα με τους αγαπημένους μας.

Επτά τρόποι για να μετατρέψετε το άγχος σε θετική ενέργεια:

1.Τραγουδάτε δυνατά. Ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητό σας, βάλτε ευχάριστη μουσική ή τον αγαπημένο σας σταθμό και τραγουδάτε κι εσείς δυνατά.

2.Κάντε ένα διάλλειμα για να γελάσετε. Διαβάστε ανέκδοτα ή γελοιογραφίες ή ακούστε κάτι που πάντα σας κάνει να γελάτε ή μιλήστε με έναν φίλο σας που σας κάνει πάντα να γελάτε.

3.Ονειρευτείτε ή ονειροπολείτε με τα μάτια ανοιχτά. Μπορείτε να δημιουργήσετε νοερά και μια φανταστική ιστορία με τον αγαπημένο σας δίνοντας έμφαση σε λεπτομέρειες.

4.Συνομιλήστε φωναχτά λίγο με τον εαυτόν σας. Σταθείτε σε ένα καθρέφτη και πείτε του: «Είμαι εγώ. Δεν αλλάζω. Αυτή είναι η ζωή μου και έχω σκοπό να την ζήσω και να την χαρώ. Τέλος!»

5.Γράψτε μια επιστολή με ότι σας έχει ενοχλήσει σήμερα, ή τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε ή εκφράστε ό,τι σας απασχολεί και κλείστε την επιστολή σας σε ένα φάκελο. Μην ξανασκεφτείτε για σήμερα τίποτα από όσα γράψατε στην επιστολή σας αυτή.

6.Φάτε αργά και απολαυστικά το αγαπημένο σας σανκ. Ό,τι κι αν είναι αυτό είτε μια σοκολάτα ή ένα γλυκό. Ακόμα καλύτερα!

7.Να έχετε πάντα μαζί σας ωραίες και αστείες φωτογραφίες των παιδιών ή του αγαπημένου σας. Να τις κοιτάτε πριν φθάσετε στο σπίτι σας και αμέσως θα σας κάνει να νοιώσετε πολύ καλύτερα. Εγώ τουλάχιστον, το κάνω αυτό πάντα!

Πηγή: filenades.gr