Πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύζυγος του έλληνα Κροίσου, Αριστοτέλη Ωνάση, και μια από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες όλων των εποχών, η Jackie Κennedy Onassis ήταν μεγάλη λάτρης της μόδας.

Κομψή από μικρή ηλικία, ξεκίνησε να αναπτύσσει ένα προσωπικό, ανάλαφρο στυλ με την βοήθεια του στυλίστα της Oleg Cassini.

Ο Cassini είχε σαν βάση το τι αντιπροσώπευε το ζεύγος Kennedy. Την ανατροπή, την πρωτοπορία, την πιο άμεση σχέση με τους απλούς ανθρώπους – ψηφοφόρους.

Το στυλ της Jackie ήταν ιδιαίτερα κομψό και μοδάτο χωρίς όμως να προκαλεί με ακραίες επιλογές και ασυγκράτητη πολυτέλεια.

Η Jackie με την πάροδο των χρόνων ξεκίνησε να έχει κάποιες στυλιστικές «εμμονές» τις οποίες ασπάζονται εκατομμύρια γυναίκες ακόμη και σήμερα:

– Το μαντήλι. Εκείνη την εποχή, όλες μα όλες οι κυρίες το φορούσαν στο λαιμό, ως συμπληρωματικό μιας στυλάτης εμφάνισης. Η Jackie ξεκίνησε να το φορά στο κεφάλι, άλλοτε δεμένο πίσω (σε πρωινές κυρίως εμφανίσεις) και άλλοτε με τον κλασσικό τρόπο.

– Έκανε μόδα τα τεράστια γυαλιά ηλίου, που όσα χρόνια κι αν περάσουν, ποτέ δε θα σταματήσουμε να φοράμε. Ειδικά οι σταρς του Hollywood, γιατί τα μεγάλα γυαλιά κρύβουν καλά τις «μεγάλες καταχρήσεις».

– Μια άλλη εμμονή της Jackie ήταν το λευκό χρώμα. Θεωρούσε μια total white εμφάνιση must. Επέλεγε λευκό ακόμα και για τις χειμερινές της εμφανίσεις.

– Αγαπούσε τα φορέματα σε γραμμή Αλφα, που τα συνδύαζε με το ίδιο μαντώ.

– Ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησε να φορά μανίκια ¾ (είναι η καλύτερη λύση όταν το μπράτσο ξεκινά να πέφτει και δεν μαζεύεται με τίποτε).

– Ξεκίνησε να φορά Valentino. Μετά από αυτήν, η μισή υφήλιος.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της μεγάλης λάτρης της μόδας (Πηγή φωτογραφικών: anothermag.com)

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr