Το μέλι είναι θρεπτικότατη τροφή, αλλά και πολύτιμο συστατικό στην ιατρική και στην περιποίηση της επιδερμίδας, χάρη στις θαυματουργές του ιδιότητες.

Ανακαλύψτε 10 τρόπους για να γίνετε ακόμα πιο όμορφη και λαμπερή με την βοήθεια μιας και μόνο κουταλιάς μέλι!

1. Βοηθάει στο hangover
Αν ήπιατε πολύ το προηγούμενο βράδυ και το πρωί αισθάνεστε λίγο… περίεργα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φάτε λίγο μέλι σε μια φέτα ψωμί. Θα εξαφανίσει τον πονοκέφαλο!

2. Καταπραΰνει τις πληγές
Είναι καλό να έχετε πάντα λίγο μέλι μαζί σας, ειδικά αν κάνετε εκδρομές στην φύση, κατά τις οποίες μπορεί να κοπείτε ή να τραυματιστείτε ελαφρά. Αν κοπείτε, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι βάλετε λίγη ποσότητα από μέλι πάνω στην πληγή και στην συνέχεια να την δέσετε με έναν επίδεσμο. Η πληγή θα θεραπευτεί πολύ γρήγορα.

3. Μαλακώνει τον λαιμό
Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να μαλακώσει ο λαιμός, σε περίπτωση κρυολογήματος, είναι να καταπιείτε μια κουταλιά μέλι πριν πάτε για ύπνο. Ο βήχας θα φύγει πιο εύκολα και ο λαιμός θα ηρεμήσει.

4. Φυσικό καθαριστικό για το πρόσωπο
Το μέλι είναι ένα φυσικό καθαριστικό προσώπου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε μια πετσέτα και τρίψτε με αυτήν το πρόσωπο. Στην συνέχεια ξεπλύνετε. Το μέλι θα αφαιρέσει τυχόν κοκκινίλες και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα!

5. Θρεπτική μάσκα προσώπου
Ανακατέψτε μία κουταλιά μέλι με δύο κουταλιές ζεστό νερό, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και κάντε μασάζ. Όχι μόνο θα ενυδατώσετε το δέρμα σας, αλλά θα διώξετε και τα μικρόβια, αφού το μέλι έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

6. Ενυδατικό για τα χείλη
Για να φτιάξετε ένα τέλειο lip balm, συγκεντρώστε τα παρακάτω υλικά: ½ κ.σ κερί, 1 κ.σ αμυγδαλέλαιο, 1 κ.σ μέλι, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας. Λιώνετε σε μπεν μαρί το κερί και προσθέτετε 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας μέλι και πέντε σταγόνες βανίλιας. Βάζετε το μείγμα σε ένα βαζάκι και το αφήνετε να κρυώσει.

7. Καθαρίζει τους ξηρούς αγκώνες
Αλείψτε λίγο μέλι στους αγκώνες σας, αφήστε το για μισή ώρα και ξεπλύνετε. Τα ενυδατικά αποτελέσματα είναι εγγυημένα!

8. Χαρίζει ενέργεια
Το μέλι τονώνει σημαντικά την ενέργεια! Μπορείτε να φάτε απλά μια κουταλιά μέλι, αλλά μπορείτε και να το ανακατέψτε μέσα σε ζεστό νερό ή τσάι. Θα σας …ανεβάσει!

9. Χαλαρώνει και αναζωογονεί
Αν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να χαλαρώσετε, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες από μέλι μέσα στην μπανιέρα, ενώ κάνετε αφρόλουτρο. Το μέλι θα μαλακώσει την επιδερμίδα σας και θα διώξει μακριά το άγχος.

10. Δίνει λάμψη στα μαλλιά
Υπάρχει ένα εύκολο κόλπο για υπέροχα μαλλιά! Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο conditioner που χρησιμοποιείτε και δείτε τα μαλλιά σας να λάμπουν στην στιγμή! Επίσης, μπορείτε μετά το λούσιμο, να απλώσετε λίγο μέλι στις άκρες των μαλλιών σας, αφήστε το για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε. Θα καταπολεμήσετε το φριζάρισμα και την ξηρότητα.

Πηγή: mama365.gr